Bucuresti

Cum îți ajuți copilul să aibă o condiție fizică perfectă

Cum îți ajuți copilul să aibă o condiție fizică perfectă

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
387

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Ca părinte, faci tot ce este mai bine pentru copilul tău. Trăim într-o lume digitală și, chiar dacă micuții sunt atrași mai degrabă de tehnologia modernă decât de sport, adulții trebuie să-i încurajeze constat să facă mișcare pentru că exercițiile au beneficii incontestabile. Pe lângă o condiție fizică bună, mișcarea îi ajută să crească sănătos și armonios, le dezvoltă corpul și creierul, stimulează gândirea, atenția și formarea unor deprinderi.

Sporturile de grup îi ajută pe copiii să lege noi prietenii și să socializeze mai mult, însă și activitatea individuală contribuie la performanțele lor viitoare. Pentru că știm că nu e ușor să-i faci pe micuți să iubească sportul, venim în sprijinul tău cu câteva idei.

Faceți mișcare împreună

Copiii adoră să petreacă timp alături de părinții lor, așa că, dacă îți dorești ca micuțul tău să aibă o bună condiție fizică și să facă mai multă mișcare, include asta în activitățile voastre zilnice. Totuși, evită să pui la punct un program de exerciții riguros, ci faceți împreună cât mai multe lucruri distractive. Stârnește-i entuziasmul pentru plimbări sau întreceri în parc, dansați, plantați flori, mergeți pe jos până la magazin ori alergați desculți prin iarbă. Copiii au nevoie de cel puțin 60 de minute de mișcare în fiecare zi, iar acest lucru poate fi ușor obținut printr-un amestec de astfel de activități.

Oferă-i echipamente distractive

Dacă vrei să îl faci pe cel mic să îndrăgească mișcarea, pune-i la dispoziție echipamente care să-l inspire. Nu au nevoie de produse scumpe, ci oferă-i lucruri provocatoare, care să-i stimuleze imaginația și să-i creeze ocazii constante de joacă. Spre exemplu, dacă locuiți la curte ori mergeți des în vizită la rude, la țară, cumpără-i niște plase porți fotbal și o minge, iar ori de câte ori aveți timp, faceți câteva pase sau îndrumă-l să se joace și cu alți prieteni. O bicicletă s-ar putea să fie pe placul său, la fel și un coș de baschet, o coardă, role ori un set de badminton. Fă-ți o rezervă secretă de jucării pentru exterior care să-l motiveze pe cel mic să facă mișcare. Apelează la ea atunci când copilul este foarte plictisit sau fără chef de sport.

Înscrie-l la cursuri de specialitate

Un mod grozav de a-l ghida pe micuțul tău către activități fizice este să-l înscrii la diferite cursuri. De preferat ar fi să-l duci într-un grup organizat de fotbal, tenis, înot, baschet sau handbal, în care se află prieteni de-ai lui. Așa, copilul va percepe sportul ca pe o joacă. În cazul în care cel mic e atras mai degrabă de activitățile artistice, ia în considerare cursurile de dans. De asemenea, artele marțiale, cum ar fi aikido, pot reprezenta o variantă câștigătoare, mai ales dacă este vorba de un copil introvertit sau cu un caracter puternic, ce preferă antrenarea reflexelor și reacțiilor fizice și psihice.

Descoperă ce pasiuni are și ce îl motivează

Nu toți copiii sunt tentați să se urce în copaci, să învețe să înoate ori să se joace cu mingea, însă asta înseamnă că cineva trebuie să-i ghideze în alegerile lor. Uneori, cei mici nu pot descoperi singuri ce îi pasionează, așa că părintele trebuie să îi încurajeze în orice acțiune și să le stimuleze inițiativa. În acest fel, micuții vor ajunge să simtă că au ceva de câștigat și vor fi motivați să își crească singuri pasiunea pentru ceea ce le face plăcere. Atenție! Nu-ți obliga copilul să facă sport! Nu vei reuși decât să-i creezi frustrări pe termen lung. Mai bine, ajută-l să afle ce lucruri îi fac plăcere și cum poate să le dezvolte.

Copiii au o nevoie naturală de a se mișca, atât pentru a-și păstra sănătatea cât și pentru a deveni mai energici, motivați și ambițioși. Sportul îi dezvoltă pe cei mici, însă, pentru a-i ajuta să-și mențină o condiție fizică perfectă, este necesar ca ei să asocieze întotdeauna mișcarea cu succesul și bucuria.

Sursa foto: image.freepik.com/free-photo/happy-kids-playing-soccer-indoors_23-2148361482.jpg