Bucuresti

Cum îți poți optimiza timpul ca HR specialist cu un soft pontaj?

Cum îți poți optimiza timpul ca HR specialist cu un soft pontaj?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
124

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Departamentul de resurse umane dintr-o companie își poate optimiza activitatea cu un soft pontaj, parte dintr-o platforma HR cu funcționalități multiple. Deoarece există perioade aglomerate în viața unui HR specialist, acesta poate beneficia semnificativ de pe urma unor instrumente digitale. Pentru informații precise despre datele de prezență ale angajaților, un soft pontaj vine în sprijinul profesioniștilor din compania ta. Acest program dintr-o platforma HR complexă ajută la efectuarea într-un mod corect a calculului de salarii lunar, centralizând orele lucrate de salariați într-un sistem electronic.

Cu un soft pontaj gestionezi cu ușurință datele de prezență ale angajaților

Ca HR specialist, îți dorești să îți poți eficientiza activitatea cu ajutorul tehnologiei. Astfel, cu un soft pontaj ușor de folosit, inclus într-o platforma HR, ai numeroase avantaje. Programul poate fi configurat pentru a colecta datele de prezență în diferite moduri. Spre exemplu, angajații se pot ponta cu o cartelă electronică la sediul companiei sau în punctele de lucru multiple. În cazul în care aceștia muncesc de la distanță, prin telemuncă, datele de prezență pot fi introduse chiar de ei într-o interfață special creată în acest.

Mai mult, există posibilitatea ca pontajul să fie precompletat într-un soft pontaj de către tine, specialistul HR. Ulterior, vei interveni pentru a face modificări doar dacă angajații au avut între timp zile de concediu de odihnă, concediu medical, ore suplimentare, absențe sau au existat alte situații speciale sau neprevăzute. Folosirea unui soft pontaj îți oferă flexibilitate în alocarea drepturilor de validare și aprobare a datelor introduse. În plus, nu mai ai nevoie de hârtii cu evidența pontajului semnate de angajați, minimizându-se astfel birocrația din companie. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care o platforma HR, ce are în componență un soft pontaj, este foarte utilă în cadrul departamentului de resurse umane.

Platforma HR – aplicație performantă pentru o modalitate de lucru optimizată

Digitalizarea companiilor contribuie la creșterea productivității și a eficienței angajaților, și prin urmare la o dezvoltare mai rapidă și mai ușoară a afacerilor. Un specialist HR își poate îndeplini sarcinile într-un mod mai organizat dacă utilizează o platforma HR cu mai multe module, printre care și un soft pontaj. Totodată, astfel de soluții digitale contribuie la o comunicare internă îmbunătățită, atât între departamente, cât și între management și angajați. Mai mult, aplicația permite departamentului de resurse umane să aloce mai mult timp și energie înspre planificarea unor strategii pentru creșterea afacerii sau pentru a îmbunătăți brandul de angajator.

Platforma HR cu soft pontaj de la UCMS by AROBS

True HR, soluția complexă pentru managementul resurselor umane dezvoltată de UCMS by AROBS, sprijină semnificativ activitatea departamentului HR din organizații. Aplicația are 19 funcționalități distincte, printre care și un soft pontaj, pentru a gestiona eficient pontajul angajaților, indiferent de modalitatea în care ei lucrează. Platforma HR este intuitivă și nu necesită cunoștinte tehnice avansate din partea utilizatorului, fiind, de asemenea, actualizată constant cu modificările legislative.

Pentru a afla mai multe despre aplicația True HR, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.