Bucuresti

Cum ne conectăm dispozitivele?

Cum ne conectăm dispozitivele?

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
865

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se pare că de fiecare dată când tehnologia face un salt înainte, conectarea dispozitivlor devine mai complicată. Standardul USB a fost proiectat pentru a reduce numărul de conectori necesare unui PC. Computerele de ultimă generație dispun de mai multe conexiuni decât în trecut. O parte din această problemă vine de la încercarea de a menține compatibilitatea între dispozitive, căci nu toată lumea poate ține pasul cu trendul tehnologic.

Ai observat cât de multe dispozitive ținem conectateîn prezent? Când mă uit în spatele biroului meu, mă aștept ca toate acele fire și cabluri să se unească și să se transforme într-un fel de monstru care să atace un oraș din Japonia… Sau ai sesizat faptul căîn prezent avem atât de multe dispozitive conectate la SmartTV-ul nostru încât am putea induce în eroare un inginer de la NASA?

Conectorul HDMI (High Definition Multimedia Interface) a fost creat tocmai din această problemă. Apoi, atunci când HDTV a fost lansat pe piață, a fost creat conectorul DVI (Digital Visual Interface). Singura problemă a conectorului DVI o reprezintă faptul că este doar o interfață video.Vizionarea este o experiență multi-senzorială, însă inventatorii DVI au tratat doar o parte din nevoia principală.

''Ultima dată când m-am uitat la televizor, acesta reda atât semnal video cât și audio''.

Diferența majoră dintre HDMI și DVI, alta decât conectorii, este faptul că formatul HDMI este proiectat pentru a transmite semnal audio-video câtșidate prin intermediul conexiunii Ethernet (începând cu versiunea HDMI 1.4).

Compatibilitate HDMI - DVI
HDMI se bazează pe interfața DVI, utilizând același protocol de transmitere a semnalului video necomprimat. Acest protocol este numit TMDS (Transition Minimized Differential Signaling). Ceea ce înseamnă că pentru tine, ca și consumator, orice dispozitiv ce dispune de un conector DVI poate fi conectat la HDMI prin intermediul unui simplu adaptor. Nu este nevoie de nici o vrăjitorie electronică specială.

Tipuri de conectori HDMI
Odată cu lansarea specificației HDMI 1.4, există trei tipuri diferite de conectori HDMI pentru a satisface nevoile industriei.

  • HDMI tip A
Acesta este conectorul HDMI original, lansat în versiunea 1.0.Este un conector cu 19 pini, care transmite semnal audio-video având o lățime de aproximativ 19 mm.

  • HDMI tip C - Mini
A fost dezvoltat în versiunea 1.3, pentru a se potrivi necesitații unui conector mai mic pentru echipamentele portabile. Conectorul mini scade până la 11.2mm lățime, aproximativ 60% din dimensiunea conectorului de tip A.

  • HDMI TIP D - Micro
Cel mai nou membru al familiei HDMI este "micro", care a fost lansat în versiunea 1.4, pentru a permite conectivitate video HD pentru telefoane mobile și alte dispozitive electronice de dimensiuni reduse. Conectorul micro are o lățime de numai 6,4 mm, 1/3 din lățimea conectorului original. HDTV pe un telefon mobil!
Apropo, există și adaptoare și cabluri disponibile pentru conversia de la un tip de conector HDMI la altul!

În perioada 21-27 noiembrie, la magazinul online conectica.ro te așteaptă campania Connect Week – reduceri masive pentru o gamă largă de produse, de la cabluri și adaptoare HDMI la diverse produse de rețelistică. Fie că te gândești la achiziția unui router, a unui switch sau pur și simplu a unor cabluri pentru televizorul pe care tocmai l-ai cumpărat, campania Connect Week îți va demonstra că există reduceri și după Black Friday!

https://conectica.ro

Autor

Filtre stire

Data crearii: Saptamana trecuta, Luna trecuta, Anul curent