Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cum obții bani europeni pentru ferma ta

Cum obții bani europeni pentru ferma ta

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
481

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Agricultura are cea mai bună absorbție a fondurilor europene din România. De aceea, acum, cei mai mulți fermieri sunt dependenți de sprijinul financiar acordat de UE. Se poate spune că agricultura românească este susținută, în bună măsură cu bani europeni, care fac posibilă derularea unor investiții, dar și a activităților specifice fiecărui an agricol. Prin urmare, dacă administrezi o fermă sau ai de gând să investești în agricultură, accesează și fonduri europene, pentru a fi sigur de succesul afacerii. În cele ce urmează, îți oferim detalii despre modul în care trebuie să procedezi pentru a beneficia de o astfel de finanțare.

Ce tipuri de finanțare se oferă

În mare, finanțările europene acordate în sectorul agricol se împart în două categorii: cele pentru investiții și dezvoltarea unor afaceri în domeniul agricol și cele pentru susținerea activității fermierilor. Pentru fiecare din ele există numeroase măsuri de finanțare și scheme de plată, astfel încât să fie acoperite toate activitățile din domeniul agricol.

Ce autorități din țară oferă finanțările

Fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru fermieri români ajung la Ministerul Agriculturii, în subordinea căruia există două agenții care au ca obiect de activitate primirea cererilor de finanțare, stabilirea fermierilor eligibili și în final, alocarea fondurilor. Este vorba de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR – și Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA. Prima acordă bani pentru înființarea de noi ferme sau pentru dezvoltarea afacerilor din domeniul agricol, în timp ce APIA acordă, anual, subvenții pentru susținerea activității fermierilor. De asemenea, în cazul unor calamități naturale- secetă prelungită sau inundații, APIA acordă și despăgubiri pentru fermierii afectați, dacă Uniunea Europeană alocă fonduri în acest sens.

Pașii de urmat pentru a obține o finanțare europeană

În primul rând, trebuie să știi pentru ce dorești să accesezi fonduri europene, ca să identifici măsurile de finanțare sau schemele de plată în care te încadrezi.

Investiții și dezvoltare


  • Dacă vrei să înființezi o fermă, un magazin de piese pentru combine și alte utilaje agricole sau orice altă afacere în domeniul agricol, trebuie să mergi la AFIR ca să vezi măsurile de finanțare în care la care te poți încadra. La fel și în cazul în care derulezi deja o afacere, pe care vrei să o dezvolți prin achiziționarea de utilaje noi, construirea unui centru de procesare a produselor agricole, depozite și multe altele.
  • Alcătuiești un proiect al investiției pentru care soliciți finanțare, în redactarea căruia trebuie să ții cont de criteriile de eligibilitate impuse. Pentru anumite tipuri de investiții, poți obține, gratuit, de la AFIR proiecte tip, care respectă toate aceste criterii.
  • Odată ce ai finalizat proiectul, trebuie să aștepți perioada în care se primesc cererile de finanțare pentru măsura pentru care ai optat, apoi să depui dosarul, care va fi analizat de o comisie de experți. Dacă îndeplinește criteriile de eligibilitate, proiectul va fi aprobat pentru finanțare și vei primi banii pentru investiție.

Sprijin pentru activitățile agricole

  • În situația în care deja ai înființată o fermă și dorești să beneficiezi de subvenții care să-ți acopere o parte din cheltuieli, trebuie să te adresezi specialiștilor de la APIA. Aici sunt disponibile mai multe scheme de plată, atât pentru sectorul vegetal cât și pentru cel zootehnic, iar, în funcție de specificul fermei, vei vedea unde te încadrezi.
  • Pentru fiecare schemă de plată trebuie întocmit un dosar din care să reiasă că îndeplinești condițiile specifice pentru a primi subvenția nerambursabilă. Acesta trebuie să conțină o serie de documente care îți vor fi comunicate de funcționarii de la APIA, fiind disponibile și pe site-ul instituției.
  • Apoi, trebuie să aștepți deschiderea perioadei de depunere a cererilor, după care urmează verificările. În cazul în care cererea ta este în regulă, subvenția îți va fi virată în cont la termenul stabilit.

Sursa foto: pixabay.com/ro/illustrations/euro-stiv%C4%83-europa-ue-1976611/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro