Bucuresti

Cum pot infleunta anvelopele de vara performantele auto si siguranta rutiera in sezonul cald?

Cum pot infleunta anvelopele de vara performantele auto si siguranta rutiera in sezonul cald?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 saptamani si 6 zile
Apartine de
Target Web
Vizualizari
74

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Chiar daca iarna continua sa isi arate inca capriciile, in cele din urma, natura isi va urma cursul firesc al lucrurilor, astfel ca in curand ne vom putea bucura de temperaturi din ce in ce mai placute. Sosirea primaverii vine cu o multime de schimbari atat in natura, cat si pentru conducatorii auto care se vad nevoiti sa iti pregateasca autovehiculele pentru noile conditii de mediu. O schimbare importanta pe care o facem la masini odata cu sosirea sezonului cald are legautra cu setul de anvelope, ceea ce presupune ca vom renunta la cel de iarna si il vom inlocui cu cel de vara.

De ce facem acest lucru? Pentru ca la mijloc este vorba despre performante dar si despre siguranta. Anvelopele de vara, cunoscute drept pneuri de performanta reprezinta alegerea ideala in sezonul cald pentru faptul ca acestea se pliaza cel mai bine pe necesitatile noastre in materie de sofat in conditiile de mediu din aceasta perioada.

Asa cum bine stim, intre anvelopele de vara si cele de iarna exista numeroase diferente, asa cum este si firesc avand in vedere ca acestea sunt concepute in asa fel incat sa ofere performante in conditii de mediu specifice. Daca cele ce iarna pot asigura o franare excelenta in conditii de iarna si pot preintampina derapajul chiar si pe un carosabil necuratat de zapada, cele de vara pot rezista excelenta la temperaturi ridicate si pot preintampina cu succes fenomenul de acvaplanare. Cum pot insa influenta avelopele de vara experienta de condus si siguranta rutiera in sezonul cald?

Anvelopele reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu carosabilul

Indiferent despre care dintre tipurile de anvelope am alege sa discutam, un aspect pe care trebuie sa il luam in calcul este acela ca pneurile reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu carosabilul. Din acest motiv, este absolut esential sa nu se faca niciodata compromisuri in materie de calitate, pentru ca acest lucru se va resimti in mod clar atat la nivelul performantelor, cat si la cel al sigurantei (franare, viraje, etc). Astfel, alegerea unui set excelent de anvelope de vara reprezinta un lucru pe care ar trebui sa il tratezi cu maxima prioritate.

Anvelopele de vara ofera cele mai bune performante in sezonul cald

Anvelopele de vara sunt concepute dintr-un cauciuc special, mult mai rigid decat cel uilizat in pneurile de iarna, ceea ce ofera o tractiune excelenta atunci cand temperaturile sunt mai ridicate. Desi nu exista niciun fel de reglementare legala in ceea ce priveste obligativitatea echiparii autovehiculelor cu aceste anveope, purtarea anvelopelor de iarna in timpul verii, va duce in mod sigur la uzura prematura a acestora. Mai mult decat atat, aceste anvelope pot preintampina totodata si fenomenul de acvaplanare (derapaj pe apa), unul destul de frecvent vara, cand precipitatiile cazute sunt insemnate cantitativ.

Anvelopele de vara au un impact major si asupra sigurantei in sezonul cald

Nu putem lasa insa deoparte nici aspectele ce tin de siguranta rutiera oferita de aceste pneuri. Intre performantele oferite si siguranta, exista o legatura destul de stransa, pentru ca o franare excelenta (distanta de franare redusa) nu este un lucru ce tine doar de performante, ci si de siguranta in trafic.