Bucuresti

Cum poți folosi uleiul de cocos în bucătărie

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Apartine de
Webco Media
Vizualizari
67

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Uleiul de cocos poate fi aplicat în numeroase moduri, fiind extrem de benefic atât pentru sănătate cât și pentru frumusețe. Sunt cunoscute peste 100 de beneficii ale acestui ulei miraculos, iar în acest articol vom vorbi despre cum poate fi folosit uleiul de cocos în bucătărie. Este o alternativă foarte sănătoasă, naturală și totodată poate garanta rezultate excelente, indiferent de modul în care este folosit. Prin urmare, trebuie să ai neapărat în vedere numeroasele moduri în care acest ulei poate fi folosit în bucătărie, iar astfel te vei convinge să îl folosești și tu.

Iată cum ai putea folosi uleiul de cocos în bucătărie:

Poate fi folosit în nenumărate moduri atunci când gătești

Așa cum spuneam, uleiul de cocos reprezintă o alternativă mult mai sănătoasă pentru alte uleiuri vegetale folosite adesea la prăjeli. Prin urmare, ai putea înlocui în mod frecvent uleiul de floarea soarelui cu ulei de cocos, iar astfel mâncărurile gătite vor fi mult mai sănătoase și vor avea, cu siguranță, un gust inedit.

Poate că nu poate înlocui uleiul de floarea soarelui în totalitate, însă cu siguranță poți folosi ulei de cocos atunci când prăjești ouă sau cartofi. De asemenea, vei descoperi de-a lungul timpului faptul că îl vei putea folosi în o mulțime de rețete și cu siguranță îl vei folosi în mod constant. De asemenea, îl poți include în majoritatea rețetelor tale și le vei da un gust deosebit. Mai mult decât atât, uleiul de cocos îți va oferi energie, acesta fiind un motiv în plus pentru a-l include în rețetele tale.

Poate fi folosit pentru copt, ca ingredient pentru prepararea prăjiturilor și totodată este considerat un excelent înlocuitor al untului. Practic, ai libertatea de a-l folosi oricum dorești, iar rezultatul nu te va dezamăgi.
Depinde doar de tine cum folosești uleiul de cocos atunci când gătești, așa că îți recomandăm să dai frâu liber creativității!

Te poate ajuta să îți cureți ustensilele de bucătărie

Uleiul de cocos poate avea și alte întrebuințări în bucătărie, nu doar ca ingredient în diferite rețete. De exemplu, poți încerca să folosești uleiul de cocos pentru a-ți curăța ustensilele folosite în timpul gătitului. Nu numai că este un mod 100% natural de a-ți curăța ustensilele, ci totodată îți poate oferi rezultate excelente, mai eficiente chiar decât atunci când folosești diferite soluții chimice. Ustensilele curățate cu ulei de cocos nu numai că vor fi mai curate, ci totodată mai sigure pentru gătit.

La micul dejun


Uleiul de cocos poate fi pur și simplu consumat la micul dejun. Dacă dorești să începi ziua cu un mic dejun gustos care să îți ofere un plus de energie, poți unge câteva felii de pâine cu ulei de cocos și cu siguranță vei obține ceea ce ți-ai propus. Pâinea poate fi prăjită sau nu, iar gustul minunat al uleiului de cocos te va convinge că este un ingredient ce nu poate lipsi din micul tău dejun zilnic.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai interesante moduri în care poți folosi uleiul de cocos în bucătărie. Nu sunt singurele sale întrebuințări, așa că nu îți rămâne decât să îți folosești imaginația pentru a-l folosi după bunul plac.