Bucuresti

Cum pregătești delicioasa carne la grătar? 4 Sfaturi practice pentru un barbeque reușit

Cum pregătești delicioasa carne la grătar? 4 Sfaturi practice pentru un barbeque reușit

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Apartine de
Target Web
Vizualizari
69

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

O zi însorită de duminică reprezintă un prilej excelent pentru o ieșire în natură sau pentru a organiza o întâlnire cu familia și prietenii în propria grădină, de unde cel mai probabil nu va lipsi un delicios grătar. În ciuda faptului că grătarul desemnează un mod de pregătire al cărnii, acesta s-a transformat de-a lungul timpului într-un eveniment informal, un motiv suficient de întemeiat pentru a ne întâlni cu cei apropiați. Așadar, un simplu grătar nu ne va satisface doar nevoia de hrană, ci și pe cea de socializare. Pregătirea unui grătar poate părea un task simplu, mai ales dacă ai reușit să treci cu brio peste proba aprinderii focului. În realitate însă, lucrurile stau puțin diferit.

În spatele unui grătar reușit, se afla carnea proaspătă și de calitate, ustensilele pentru grătar potrivite, pregătirea grătarului și a cărnii, precum și iscusința celui ce le pregătește. Așadar, ecuația este departe de a fi un simpla. Vestea buna însă este aceea că poți obține cu ușurință un grătar reușit dacă vei respecta cu strictețe câțiva pași importanți. Iată care sunt aceștia!

Curățarea grătarului

Indiferent de ce vei pregăti pe grătar, nu ar trebui să treci sub nicio formă cu vederea acest pas. Un grătar necurățat sau curățat în mod necorespunzător poate schimba complet gustul cărnii pe care o vei prepara. Mai mult decât atât, cu siguranță nu îți dorești ca rămășite de la ultimul grătar să ajungă pe carnea pe care urmează să o prepari. De aceea, îți recomandăm să te asiguri că dispui de o perie speciala de curățat grătarul, cu ajutorul căreia să îndepărtezi orice urmă de murdărie de pe suprafața grătarului.

Pregătirea cărnii

Indiferent că urmează să pregătești la grătar o carne excepțională de pui, de porc sau de vită, pentru a avea un gust bun, aceasta trebuie pregătita în prealabil. Recomandarea este aceea de a te asigura că achiziționezi numai carne proaspătă, o primă necesitate a unui grătar reușit. După acest pas, poți opta fie pentru varianta clasică în care o condimentezi cu sare, piper și ierburi aromate, fie optezi pentru marinarea cărnii (proces ce presupune pregătirea unui sos special alcătuit din acizi, uleiuri și condimente). Dacă optezi pentru marinare, recomandarea noastră este aceea de a lăsa carnea cel puțin câteva ore în sosul obținut.

Ordinea cărnii pe grătar

Fiecare tip de carne are un timp de preparare diferit, astfel că nu vei putea “arunca” totul pe grătar la întâmplare. Cel puțin nu daca îți dorești un grătar cu adevărat delicios. Carnea de pui sau de porc are întâietate pe grătar, urmată de cârnăciori și mici, care au un timp de gătire mai mic. Ultimul loc pe grătar este ocupat de pește din pricina faptului că mirosul acestuia se va impregna puternic în grătar. Practic tot ce vei găti din acest punct pe grătar va avea gust de pește.

Păstrarea preparatelor calde

Dacă vei avea mulți invitați, va fi destul de dificil să păstrezi întreaga cantitate de carne caldă, având în vedere că nu vei putea găti totul simultan. Vestea bună este aceea ca există numeroase vase speciale care te pot ajuta să păstrezi carnea la aceeași temperatura și în care îți recomandăm să investești cu toata încrederea.