Bucuresti

Cum realizăm un sistem de irigare automatizat?

Cum realizăm un sistem de irigare automatizat?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
110

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un sistem de irigatii automat poate fi util pentru a ușura îngrijirea grădinii sau pentru a asigura culturilor o cantitate adecvată de apă, în special în zonele cu precipitații scăzute. De asemenea, un sistem care asigură o udare constantă a grădinii sau a întregii curți, ajută la întreținerea acesteia.

Iată pașii care trebuie urmați pentru a instala un sistem de irigare automatizat și de ce trebuie să ții cont:

Alegerea locatiei

Primul pas este de a determina locul unde dorești să instalezi sistemul de irigare. Acest lucru va depinde de dimensiunea grădini sau a terenului pe care dorești să-l întreții, precum și tipul sursei de apă. Stabilirea locației și determinarea tipului de teren va ajuta la alegerea materialelor și elementelor necesare pentru construirea sistemului de irigare automatizat. De exemplu, determinarea sursei de apă, precum un puț, implică și stabilirea adâncimii, ceea ce determină tipul de pompe de apă de care vei avea nevoie. Alege pompele de apă de la Masif pentru a te asigura că folosești echipamente de calitate și eficiente.

Proiectarea sistemului

După stabilirea locației, trebuie să proiectezi sistemul de irigații. Acest lucru implică stabilirea traseului conductelor prin care va circula apa, precum și a poziționării aspersoarelor. Este important să iei în considerare topografia terenului, precum și nevoile specifice ale plantelor sau culturilor pe care le îngrijești. În acest pas este momentul ideal să alegi tipul de sistem de irigare de asemenea. Sistemele de irigare se împart în mai multe categorii. În primul rând, acestea pot fi:

  • Subterane
  • Supraterane

De asemenea, tipurile de sisteme de irigații se recunosc după mecanismul prin care funcționează, astfel:

  • Irigare prin picurare;
  • Irigare prin aspersie;
  • Irigare prin microaspersie/ceață.


Achiziționarea materialelor


După ce proiectezi sistemul de irigații, trebuie să achiziționezi toate materialele necesare pentru instalarea sistemului de irigrare. Acestea pot include conducte de apă, aspersoare, robineți, țeavă de presiune, controller pentru irigații etc. Una dintre cele mai simple tipuri de sisteme de irigare este cel prin care conectezi furtunul de grădină la robinet, iar la capă se montează un aspersor pentru stropit. Această soluție reprezintă și mai puțin timp pierdut pentru montarea și instalarea sistemului de irigare, dar și o variantă prietenoasă cu mai multe bugete.

Instalarea sistemului


Instalarea sistemului de irigare se instalează conform instrucțiunilor specifice tipului de sistem ales. În anumite cazuri, precum pentru sistemele de irigare subterane, va trebui să sapi trasee pentru conductele de apă, să fixezi aspersoarele și să conectezi toate acestea la sursa de apă. La final, un pas important în procesul de instalare îl reprezintă montarea controllerului sau a programatorului prin care programezi irigarea automatizată a grădinii sau curții tale.

Programarea sistemului de irigare reprezintă o soluție prin care poți economisi consumul de apă și prin care poți ajuta plantele pe care le crești în grădină să se dezvolte în funcție de nevoi și de nivelul de precipitații. Picurătoarele reglabile sunt ideale pentru a putea oferi culturii tale sau grădinii o cantitate potrivită de apă. Instalează un sistem de irigare dacă îți dorești să întreții o grădină sau o curte cu plante, flori, dar și legume sau chiar un gazon. Udarea constantă a acestora va ajuta la menținerea unei dezvoltări echilibrate și te va ajuta să te mândrești cu o curte sau o grădină luxuriantă.

Sursa foto: pexels.com