Bucuresti

Cum să alegi cea mai bună mască de protecție de unică folosință

Cum să alegi cea mai bună mască de protecție de unică folosință

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
417

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Una dintre cele mai importante măsuri de prevenție a infectării cu coronavirus o reprezintă purtarea corespunzătoare a măștii de protecție. Aceasta trebuie purtată ținându-se cont de toate măsurile de igienă corespunzătoare, de asemenea trebuie să acopere nasul și gura și nu în ultimul rând trebuie să fie o mască de protecție conformă pentru că doar în acest fel își poate dovedi eficiența.

Măștile de protecție de unică folosință rămân cea mai bună opțiune, cu toate că pe piață mai există la ora actuală și alte variante de măști, cum sunt cele textile. Așadar, pentru că virusul SARS-CoV-2 continuă să existe și numărul infectărilor să crească, este recomandat ca fiecare să continue să poarte masca de protecție.

Masca chirurgicală

Au circulat multe păreri despre cum ar trebui să fie o mască pentru ca această să fie în totalitate eficientă și să protejeze împotriva infectării cu coronavirus. Iată care sunt caracteristicile esențiale pe care trebuie să le aibă o mască bună de unică folosință:

Atunci când alegi o masca de unică folosință alege una cu cel puțin trei straturi – cu cât are mai multe straturi, cu atât este mai bine.

  • Un strat interior din material hidrofil (absorbant de apă) (bumbac sau amestecuri de bumbac).
  • Stratul din exterior realizat din material hidrofob (hidrofug) (polipropilenă, poliester sau amestecurile acestora).
  • Un strat mijlociu hidrofob de material sintetic nețesut, cum ar fi polipropilena sau un alt strat de bumbac, care poate îmbunătăți filtrarea sau reține picăturile.

Pe lângă straturile din care este formată, masca trebuie să aibă măsura potrivită feței și să poată fi prinsă bine astfel încât să nu cadă de pe nas sau de pe urechi. Banda metalică din zona nasului este foarte utilă pentru că ajută și mai mult la o bună fixare a măștii. Asigură-te că se potrivește perfect și în același timp este confortabilă pe părțile laterale ale feței și acoperă complet nasul și gura.

Un alt aspect extrem de important atunci când alegi măștile de protecție de unică folosință este să te asiguri că aceasta îți permite să respiri corect. Sunt situații în care va trebui să porți masca timp de multe ore (cum este atunci când mergi la birou sau când participi la o întâlnire cu mai multe persoane), iar dacă aceasta te împiedică să respiri corespunzător, vei experimenta o senzație de disconfort sau chiar te poți confruntă cu alte probleme. Și nu în ultimul rând, masca de protecție se pune și se dă jos de pe față, doar după o bună igienizare a mâinilor.

Când optezi pentru măști medicale de protecție de unică folosință trebuie să ții cont că acestea sunt, potrivit denumirii lor, de unică folosință. Masca medicinală de unică folosință se poartă o singură dată și se aruncă atunci când se umezește pentru că majoritatea agenților patogeni se dezvoltă în condiții de umezeală.

Masca FFP

Măștile FFP sunt de asemenea dispozitive eficiente care protejează împotriva transmiterii coronavirusului. Măștile FFP au o serie de caracteristici care le fac să fie o bună opțiune, datorită eficienței lor: sunt rezistente la impact, rezistente la produsele de curățare și dezinfectare, permit respirație în condiții optime.

Acest tip de măști sunt de trei tipuri, având trei niveluri de filtrare:
Măști FFP1: filtrează cel puțin 80% aerosoli cu o dimensiune medie de 0,6 µm (scurgere totală către interior <22%).
Măști FFP2: filtrează cel puțin 94% din aerosoli cu o dimensiune medie de 0,6 µm (scurgeri totale către interior <8%).
Măști FFP3: filtrează cel puțin 99% aerosoli cu o dimensiune medie de 0,6 µm (scurgere totală spre interior <2%).

Sursa foto: images.pexels.com/photos/4197564/pexels-photo-4197564.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940