Bucuresti

Cum să alegi covoare industriale și de câte tipuri sunt?

Cum să alegi covoare industriale și de câte tipuri sunt?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
139

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Activitatea industrială este un domeniu solicitant, în care normele de siguranță sunt stricte și trebuie respectate întocmai, pentru evitarea unor accidente și perturbări ale producției. În acest sens zonele industriale sunt dotate cu echipamente și accesorii specifice, care facilitează desfășurarea fără incidente a muncii de zi cu zi.
Pe lângă echipamentele de protecție pentru muncitori și procedurile de securitate în muncă, sunt foarte importante suprafețele de lucru, pentru care sunt necesare covoare industriale, realizate din materiale speciale, în funcție de cerințele fiecărui sector industrial.

Iată cum să alegi covoare industriale potrivite pentru activitatea firmei tale și de câte tipuri sunt:

Covoare din cauciuc de uz general

Aceste covoare din cauciuc de uz general pot fi produse din cauciuc stiren-butadienă (SBR) simplu sau în amestec cu cauciuc nitrilic (NBR) sau neopren (CR). Sunt recomandate pentru o gamă largă de activități industriale sau generale, de exemplu podele, rampe, scări, pante, pasarele, suport de scară, remorci, punți de nave. Se folosesc la acoperirea suprafețelor care nu necesită proprietăți fizice și chimice speciale. Sunt rezistente la apă, uzură, rupere și temperaturi extreme, le puteți achiziționa într-o gamă largă de culori.

Covoare din cauciuc electroizolante

Se utilizează în activități industriale diverse tipuri de covoare din cauciuc electroizolante, mai ales în domeniile unde este necesară protejarea angajaților în timpul lucrărilor de săpături și de executare a mansoanelor de cabluri de joasă și medie tensiune. Sunt folosite și la acoperirea de pardoseli în cabine și centrale electrice, secții industriale și zone de amplasare a motoarelor.

Trebuie să fie utilizate împreună cu alte mijloace și accesorii de protecție, precum mănuși și cizme electroizolante, garnituri și scule electroizolante. Din cauza importanței lor, aceste covoare din cauciuc termoizolante trebuie să fie realizate conform standardelor europene de siguranță și securitate în muncă. Producătorii cu experiență realizează aceste covoare industriale să asigure protecția oamenilor în condiții de tensiune maximă de utilizare de până la 26,5 KV.

Pentru niveluri superioare de siguranță, există covoare din cauciuc de la BVH Rubber cu suprafețe aspre, antiderapante, completate de zone cu striuri late. Se verifică atent omogenitatea materialului din care sunt realizate, pentru că nu sunt permise aglomerări de granule, fisuri sau porozități care să le scadă rezistența și eficiența în utilizare.

Covoare din cauciuc cu striuri fine și late

Aceste covoare industriale sunt potrivite pentru uz general și se utilizează la pardoseli din clădiri și hale industriale. Producătorii de covoare din cauciuc oferă și varianta de covoare electroizolante, care să fie montate pe suprafețele de tranzit din încăperi cu tablouri electrice sau aparate care pot produce scurgeri de curent.

În mod uzual aceste covoare din cauciuc cu striuri au aplicat pe partea interioară un material textil, cu rol termic și antiaderent. Astfel se obține modele rezistente la alunecare și care rămân în poziție fixă în timpul utilizării, pentru un maximum de siguranță și de protecție. Sunt ideale pentru acoperirea meselor de lucru și pentru podele de autovehicule, mai ales că se curăță ușor, sub jet de apă.

Covoare din cauciuc rezistente la flacără

Acest tip de covoare industriale se folosesc pentru protecţie suplimentară, la acoperirea podelelor în incintele unde sunt instalate echipamente electrice și există risc de incendiu. Sunt produse antiderapante, ignifugate, rezistente la foc fără flacără deschisă și potrivite pentru trafic intens, în activități industriale precum metalurgie, prelucrarea materialelor, producție de utilaje grele, confecții metalice, producție chimică.

Covoare din cauciuc rezistente la produse petroliere

Aceste covoare industriale sunt realizate special în industria petrochimică, pentru activități de extracție și prelucrare a petrolului și produselor petroliere. Sunt covoare din cauciuc nitril – butadien rezistent la combustibili și la la temperaturi cuprinse între -30 și +70 de grade. În structura lor se adaugă amestecuri de SBR si NBR ca să le întărească împotriva uzurii cauzate de contactul cu uleiuri minerale și grăsimi vegetale.

Activitatea industrială necesită echipamente speciale, pe care trebuie să le alegeți cu grijă, ca să fie în conformitate cu procedurile de lucru și standardele de siguranță și securitate în muncă.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fzvlt