Bucuresti

Cum să alegi un mobilier de calitate pentru dormitor

Cum să alegi un mobilier de calitate pentru dormitor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
215

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dormitorul este acel spațiu în care abia aștepți să te refugiezi la sfârșitul unei zile obositoare, sau în care să lenevești un weekend întreg când vremea de afară nu vrea să ieși din casă. Ceea ce contează cel mai mult este ca dormitorul să-ți asigure maximul de confort și intimitate, iar mobilierul pe care ți-l alegi are și el o contribuție importantă în acest sens.

În cele ce urmează, îți vom dezvălui tot ce trebuie să știi în momentul în care începi să-ți mobilezi dormitorul.

Ce înseamnă mobilă de calitate

Calitatea mobilei de dormitor se stabilește ținând cont de trei aspecte esențiale pe care le vom prezenta pe scurt în cele ce urmează:

  • Confortul

Cum spuneam mai devreme, cel mai important este confortul, iar elementul principal menit să-ți ofere acest confort în dormitor este patul. Studiile au stabilit că aproximativ 30% din viață o petrecem dormind, iar la toată această perioadă mai adaugă și momentele de relaxare sau leneveală petrecute tot în pat. Așadar, când îți alegi patul, nu face nicio concesie în ceea ce privește confortul. Chiar dacă patul nu arată exact așa cum ți-ai dori, însă te simți foarte confortabil în el, nu ezita să-l achiziționezi.

  • Rezistența

Mobilierul din dormitor trebuie să fie și rezistent, pentru a te bucura cât mai mult de confortul pe care ți-l oferă. Și în acest caz, tot patul este subiectul principal al discuției, fiind piesa cea mai îndelung utilizată. Acesta trebuie să aibă o ramă solidă, de preferat din lemn sau metal, să nu scârțâie și să fie suficient de solid pentru greutatea celui care îl folosește. Și celelalte piese de mobilier trebuie să se țină pe picioare și să fie fabricate din materiale rezistente.

  • Funcționalitatea

În afară de pat, al cărui rol este clar pentru toată lumea, în dormitor mai ai nevoie de un dulap, una sau două noptiere, eventual și de o comodă pe care să așezi un televizor. Dulapul trebuie să fie suficient de încăpător pentru a depozita aici toate lucrurile necesare, iar patul e de preferat să aibă la rândul său un spațiu de depozitare în care să poți păstra lenjeria. În ceea ce privește noptierele care se așează la capul patului, acestea pot fi prevăzute cu sertare sau un compartiment cu ușă, folosit tot ca spațiu pentru depozitare.

Fă-ți o imagine despre cum vrei să arate dormitorul

Înainte de a trece la alegerea mobilei, trebuie să știi foarte clar cum vrei să arate dormitorul. Pentru asta, studiază foarte bine camera și alege locul cel mai potrivit unde poți plasa patul, apoi, în funcție de el, celelalte piese de mobilier. Pentru a-ți fi mai ușor, poți desena pe o foaie o schiță a dormitorului, poziționând virtual fiecare piesă de mobilier.

Măsoară de două ori înainte de a comanda

Înainte de a începe să consulți toate ofertele de mobilă pentru dormitor, mai trebuie să măsori cu atenție fiecare latură a camerei. După aceea, cu schița dormitorului în față, poți estima dimensiunile pe care le vor avea elementele de mobilier. Abia după aceea poți începe să cauți mobila potrivită, ținând cont de criteriile pe care le-am enumerat puțin mai sus. Nu te lăsa furat de entuziasm dacă ai găsit ceea ce îți place, iar înainte de a comanda, studiază cu atenție dimensiunile mobilei pentru a fi sigur că are loc în dormitor.

Întotdeauna, mobilarea dormitorului începe cu patul, pentru că acesta este piesa principală, și este firesc ca celelalte elemente să fie alese în funcție de el. Poți opta pentru un pat așezat lângă perete sau pe mijlocul camerei, continuând apoi mobilarea dormitorului în funcție de locul de amplasare.

Sursa foto: unsplash.com/photos/hCU4fimRW-c