Bucuresti

Cum sa aveti grija de bateriile auto

Cum sa aveti grija de bateriile auto

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
932

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este foarte important sa nu lasati coroziunea sa se fixeze pe bornele bateriei. Odata ce coroziunea se fixeaza, masina dumneavoastra va inceta sa mai functioneze la intamplare din cauza unei pierderi de contact electric intre baterie si cablu. Acest lucru se intampla in mai toate cazurile, indiferent de tipul vehiculelor si de ce tip de baterii auto este vorba. Cititi mai departe pentru mai multe detalii.

Mergeti la magazinul de componente auto si achizitionati lichide de intretinere pentru terminale de baterii, substante care previn coroziunea. De obicei se vand cu o baterie noua. Mai mult, puteti achizitiona un spray de prevenire a coroziunii. Face acelasi lucru si este mult mai usor de aplicat.

Scoateti toate capacele din cauciuc sau din plastic de pe terminalele bateriei. Nu posturile din partea de sus, ci terminalele de pe partea pe care cablurile au fost fixate. Vedeti vreo pulbere / coroziune albastra sau alba care se formeaza oriunde? Daca nu, puneti capacul inapoi si deschideti o bere, ati terminat.

Daca da si vedeti coroziunea, atunci aveti destula treaba de facut si e de lucru. Faceti o fotografie bateriei. Scoateti ambele borne ale bateriei cu o cheie. Asigurati-va ca indepartati mai intai cablul NEGATIV (negru). Fiti atenti ce faceti aici. Nu scurtcircuitati borna rosie pe nici o parte metalica a motorului sau va fi rau. Doar fiti calmi atunci cand rotiti cheia inainte si inapoi.

Luati o perie de sarma si indepartati tot stratul de coroziune de pe suruburi, ansamblul de cabluri si de pe borna bateriei. Sfat - turnati apa fierbinte peste coroziune inainte de a incepe orice alta curatare - se va dizolva o mare parte din depozite si se va spala. Spalati-va cu multa apa rece dupa aceea. Verificati din nou pentru a va asigura ca ati indepartat ultimul pic de coroziune. Coroziunea este acidul de baterie care a reactionat cu aerul si metalul. Daca nu reusiti sa curatati bine, va continua sa reactioneze si sa provoace probleme. De fapt, unii spun in timp va obliga sa inlocuiti intregul ansamblu cu costuri considerabile.

Odata ce totul este curat si fara pata, aspirati mizeria sau pulverizati complet toate suprafetele de imperechere. Acum sunteti gata sa puneti totul inapoi. Nu strangeti prea mult si nu indepartati firele acumulatorului. Pozitionati pozitiv (rosu), apoi negativ (negru), uitandu-va mai intai la fotografia facuta in prelalabil pentru a fi siguri ca le puneti ca la inceput.

https://vrumauto.ro

Autor