Bucuresti

Cum să construiești viitorul unei afaceri în agricultură

Cum să construiești viitorul unei afaceri în agricultură

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
82

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Agricultura a reprezentat cheia către dezvoltarea civilizațiilor, iar astăzi, sute de ferme mici contribuie la creșterea economiei locale. Dacă planul tău de afacere este bine creionat, ferma îți poate aduce profit pe termen lung, parteneriate cu alți investitori, precum și noi oportunități de creștere. Află din acest articol câteva sugestii în legătură cu dezvoltarea unei afaceri în domeniul agriculturii.

Aplică pentru subvenții și alte forme de finanțare


Fiecare afacere, indiferent că este una în domeniul agricol sau nu, trebuie să pornească de la un plan bine pus la punct. Acesta cuprinde mai multe capitole distincte, iar fiecare prezintă în detaliu un anumit element al business-ului. Printre acestea se numără descrierea misiunii și valorile afacerii, beneficiile pe care le aduci clienților, strategii de implementare, stabilirea formei juridice, planificarea financiară și altele. Proiecția financiară este unul dintre cele mai importante puncte pe care le conține planul tău de afaceri. Dacă ai stabilit detalii ce țin de organizare, urmează investițiile. În această fază, este important să identifici ce surse de finanțare ai la dispoziție și să alegi cele mai avantajoase oferte.

De exemplu, fermierii, agricultorii, dar și grupurile de producători pot beneficia de finanțarea AlphaIMM APIA pentru capitalul de lucru în vederea desfășurării activităților curente. Poți obține până la 90% din valoarea subvenției APIA, iar când agenția îți decontează suma de bani, poți plăti integral împrumutul. Dacă nu ai fondurile necesare pentru demararea proiectului, poți lua în calcul un astfel de credit special dedicat afacerilor agricole. De asemenea, poți aborda și potențiali parteneri de afaceri dacă suma de bani pe care o ai este insuficientă. Înainte de a face acest pas, asigură-te că viitorul afacerii tale are șanse mari să cunoască succesul și încheie polițe de asigurare pentru posibilele riscuri.

Realizează analiza pieței


Cercetarea pieței este extrem de importantă pentru a-ți da seama care este situația la nivelul industriei și pieței în care activezi. Doar în acest mod îți poți da seama că domeniul pe care l-ai ales este unul de viitor, care poate progresa rapid. Când analizezi piața, vei lua în vedere trendurile generale ale industriei în care activezi, mărimea ei, ratele și estimările de creștere, tipurile de consumatori, perioadele de stagnare, atunci când nu scoți profit ș.a.m.d. De asemenea, este necesar să-ți identifici principalii competitori direcți și indirecți, astfel încât să poți veni cu un produs diferit sau cel puțin îmbunătățit. În momentul în care ai toate aceste informații, afacerea ta va avea direcții mult mai clare și îți va fi mai ușor să te extinzi către alte sectoare.

Mergi la cursuri de specializare și consultă-te cu alți fermieri


Astăzi, ai posibilitatea să participi la o mulțime de cursuri de specializare în domeniul agriculturii. Pentru a dobândi mai multe informații utile desfășurării activității tale în industrie, poate fi necesar să studiezi noțiuni din agronomie sau zootehnie. De asemenea, este important să obții și acreditările necesare desfășurării activităților tale agricole, mai ales dacă ai o afacere ecologică. De asemenea, să înveți din experiența altora este un alt lucru util, mai ales dacă ești la început de drum. Ia legătura cu alți fermieri și cere-le sfatul atunci când ai o dilemă. Este important să te înconjori cu oameni capabili, care cântăresc bine deciziile acțiunilor lor în calitate de antreprenori.

Agricultura este un domeniu potrivit atât afacerilor mici, cât și firmelor foarte mari. Succesul unui business este susținut de muncă, o planificare atentă și realistă, precum și o susținere financiară stabilă. Pentru mai multe detalii despre posibilitățile de finanțare pe care le poți accesa, ia legătura cu un consultant bancar.

Sursa foto: pexels.com/photo/green-and-yellow-tractor-on-dirt-2889440/