Bucuresti

Cum sa faci cea mai buna cafea la espressor

Cum sa faci cea mai buna cafea la espressor

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
91

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Daca iti place cafeaua aromata si de buna calitate, atunci cu siguranta espressorul de cafea automat este alegerea ideala pentru tine. Fie ca alegi sa-ti savurezi cafeaua acasa sau la birou, trebuie sa cunosti cateva detalii importante pentru prepararea acestei bauturi care iti ofera energie pe parcursul intregii zile. Descopera in cele ce urmeaza cum poti prepara cea mai buna cafea la espressor, pentru zile pline de buna dispozitie!

Opteaza pentru cafea de calitate

O regula de aur in ceea ce priveste obtinerea unei cafele savuroase este de a folosi intotdeauna cafea de inalta calitate. Atunci cand cumperi cafea pentru espressor, trebuie sa te orientezi catre producatori de incredere, care mentioneaza tipul cafelei comercializate, fie ea Arabica sau Robusta, regiunea de provenienta si concentratia acesteia. In acelasi timp, va trebuie sa optezi pentru un blend format din mai multe sortimente. Acest lucru inseamna ca produsul a rezultat din amestecul mai multor tipuri de cafea, obtinandu-se astfel o aroma mult mai interesanta si mai complexa.

Tine cont de gradul de prajire al cafelei

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este gradul de prajire al cafelei. Acesta poate varia destul de mult, incepand cu sortimentele de cafea verde (neprajita) pana la cele prajite intens. In timp ce cafeaua verde este recunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante si pentru cantitatea mare de cofeina, cafeaua prajita usor sau mediu are un gust delicat si mai bine definit. De cealalta parte, cafeaua prajita intens va avea un aspect uleios si o culoare inchisa, rezultand putin mai acida si cu mai putina cofeina. Indicat ar fi sa experimentezi mai multe tipuri pana ce ajungi la obtinerea cafelei ideale, conform preferintelor tale.

Foloseste intotdeauna cafea boabe pentru espressor


Specialistii recomanda intotdeauna folosirea cafelei boabe pentru espressor, pentru ca acest tip de cafea iti va pastra aroma intensa, fiind macinata pe loc, cand prepari bautura. De regula, majoritatea espressoarelor moderne au incorporata o rasnita, insa daca aparatul tau de cafea nu are o astfel de dotare, poti achizitiona una separat. Pentru cea mai buna cafea la espressor e nevoie ca boabele sa fie rasnite in cel mai fin mod posibil. Un alt avantaj al boabelor de cafea este acela de a putea regla gradul de rasnire a boabelor, in functie de cafeaua pe care doresti sa o prepari.

Opteaza pentru monodoze de cafea

Desi nu este la fel de populara precum cafeaua boabe sau cafea macinata, cafeaua tip monodoze este o alegere ideala pentru cei care doresc sa obtina o ceasca de cafea aromata si echilibrata. Monodozele pentru espressor sunt mici „pastile” ce contin 9 grame de cafea macinata, ambalata intr-o hartie asemanatoare pliculetelor de ceai. Datorita acestui ambalaj, cafea din interior isi pastreaza toate aromele si proprietatile, chiar daca aceasta a fost macinata in prealabil.

Alegand cafea de tip monodoze te poti bucura de gustul ideal al bauturii preferate din fiecare dimineata, preparate cu o cantitate ideala de cafea si apa. Rezultatul obtinut este demn de cafenelele de specialitate! De asemenea, monodozele te ajuta sa castigi timp pretios atunci cand nu beneficiezi de un espressor cu rasnita integrata, pentru ca nu va mai trebui sa rasnesti boabele de cafea. Doar vei introduce monodozele in espressor si vei astepta mai putin de un minut pana cand licoarea este gata.

Daca doresti sa obtii cea mai buna cafea la espressor, tine cont de recomandarile de mai sus si incearca cat mai multe sortimente de cafea. Cu siguranta o vei gasi, intr-un final, pe cea ideala pentru tine. Sa-ti tot incepi diminetile cu cea mai delicioasa cafea preparata la espressor!

Sursa foto: shutterstock.com