Bucuresti

Cum să faci față cheltuielilor neașteptate: 5 modalități eficiente

Cum să faci față cheltuielilor neașteptate: 5 modalități eficiente

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
397

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ne facem adesea planuri pentru viitor, vrem să dezvoltăm o afacere, să mergem în vacanțe sau să renovăm casa. Viața însă nu este întotdeauna de acord cu ceea ce planificăm și, atunci când ne așteptăm mai puțin, ne dă peste cap toate planurile.

Uneori apare o problemă medicală, alteori e nevoie de reparații la mașină sau primim o invitație la petrecerea de nuntă a unui coleg. Indiferent de situație, apariția unor cheltuieli neașteptate dezechilibrează orice buget și poate conduce la datorii semnificative dacă nu știi cum să le faci față. Cu toate că astfel de lucruri nu pot fi evitate complet, îți prezentăm mai departe câteva modalități eficiente ca să depășești cu brio lucrurile neprevăzute:

1. Solicită un credit rapid

Dacă te afli într-o situație pe care nu ai anticipat-o, în care cheltuielile pe care trebuie să le acoperi depășesc veniturile obținute, cea mai simplă variantă este să aplici online pentru un credit IFN. Această soluție e ideală în cazul unor urgențe, când nu ai timp pentru toate formalitățile de la bancă și nici nu poți să îți iei toți cunoscuții la rând ca să împrumuți bani. Creditele rapide oferite de instituțiile financiare nebancare pot fi accesate online, prin simpla completare a unor date personale. Condițiile sunt foarte avantajoase, primești banii direct în contul tău, nu există comisioane pentru rambursarea anticipată, nu se aplică taxe pentru analiza dosarului și nici nu ai nevoie de garanții. Practic, împrumuți exact suma de bani dorită pentru a face față cheltuielilor neprevăzute, iar apoi ai posibilitatea de a returna banii la următorul salariu.

2. Apelează la fondul de urgență

Dacă obișnuiești să pui ceva bani deoparte pentru a beneficia de o rezervă în cazul unor situații neprevăzute, atunci poți depăși foarte repede un impas financiar. Este important de menționat că fondul de urgență nu reprezintă același lucru cu cel de economii. Așadar, este destinat doar cheltuielilor pe care nu le-ai luat în calcul, în timp ce economiile sunt folosite, de obicei, pentru îndeplinirea unor obiective bine stabilite. Ca să ieși oricând într-o încurcătură, ideal ar fi ca fondul tău de urgență să includă echivalentul a cel puțin trei salarii.

3. Încearcă să reduci din alte cheltuieli

Dacă ai un buget pe care îl aloci pentru diferite costuri lunare, în cazul apariției unor situații neașteptate, renunță la câteva dintre lucrurile mai puțin importante. Prin urmare, evită să mai ieși în oraș la întâlnirile cu prietenii, nu-ți mai reînnoi abonamentul la sala de fitness, redu din risipa alimentară sau nu mai cumpăra cărți, îmbrăcăminte și încălțăminte. Cu siguranță pe lista ta se regăsesc și o mulțime de cheltuieli inutile, iar dacă strângi puțin cureaua pentru puțin timp, fără să îți modifici prea mult stilul de viață, vei reuși să depășești orice perioadă nefastă.

4. Folosește-ți economiile

În cazul în care nu ai un fond de rezervă, dar ai economisit ceva bani pentru achiziția unei mașini, vacanțe sau educația copiilor, atunci folosește-te de acești bani ca să îți rezolvi problemele urgente deoarece sunt o prioritate. Însă, este important să te gândești încă de la început că banii trebuie returnați, așa că imediat ce îți revii din punct de vedere financiar ar trebui să pui la loc suma retrasă din contul de economii.

5. Optează pentru asigurări private

De cele mai multe ori, problemele neprevăzute pot fi legate de starea de sănătate a membrilor familiei, locuință sau autoturismul personal. Ca să nu te stresezi prea mult în cazul situațiilor neprevăzute, încearcă să închei polițe de asigurate private la care să apelezi ori de câte ori este cazul. Poate fi vorba de o asigurare privată pentru sănătate care să acopere intervențiile dificile, asigurarea de viață, asigurare suplimentară pentru casă cu includerea cheltuielilor pentru diferite reparații sau o poliță privată, diferită de cea obligatorie, pentru mașină. Astfel de variante sunt excelente în multe cazuri pentru toți cei care nu reușesc să strângă singuri banii de care au nevoie într-o situație limită.

Surprizele sunt inevitabile, dar dacă știi cum să faci față cheltuielilor vei reuși să gestionezi cu ușurință orice situație. Ia în considerare sfaturile prezentate și bucură-te de mai multă siguranță de fiecare dată când apar elemente neprevăzute.

Sursa foto: pixabay.com/photos/calculator-calculation-insurance-385506/