Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cum să-ți cureți pantofii? 5 trucuri și soluții eficiente

Cum să-ți cureți pantofii? 5 trucuri și soluții eficiente

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
322

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pantofii curați contribuie la felul în care este percepută o persoană. Pe lângă faptul că arată bine, cei îngrijiți corespunzător pot avea o durată de viață extinsă. Îți prezentăm în cadrul acestui articol cinci trucuri și soluții eficiente pentru curățarea pantofilor.

Modalități de curățare a pantofilor Curățarea profesională a încălțămintei se realizează în funcție de materialul din care este confecționată. Aceasta se poate face fie la o curățătorie specializată, fie acasă, dacă dispui de timp și cunoști tehnicile specifice. Cea făcută de profesioniști implică, printre altele, metode precum curățarea la aburi, cu ozon.

Pantofii din materiale textile

În cazul lor, fie că este vorba despre teniși, sneakers, espadrile sau adidași care sunt creați cu aerisire prin plasă, nu se recomandă curățarea în întregime și nici cea la mașina de spălat. Este indicat ca aceștia să se curețe local. Utilizează apă și săpun și, cu ajutorul unui prosop, îndepărtează cu grijă pata. O altă posibilitate este să întrebuințezi detergentul sub formă de pudră dizolvat în apă caldă, o metodă ce este utilă în special în cazul pantofilor albi din pânză. De asemenea, din când în când, aplică deodorant spray creat special pentru împrospătarea încălțămintei fabricate din materiale textile. Acesta oferă prospețime și, totodată, contribuie la protejarea țesăturilor.

Pantofii din piele și piele întoarsă

Aceștia se pot curăța numai manual, nu mecanic (la mașina de spălat). Pentru curățarea pantofilor din piele și piele întoarsă, poți folosi oțet. Umezește cu apă o cârpă sau un prosop, apoi adaugă o linguriță de oțet. Curăță pantofii, iar ulterior, pentru a îndepărta mirosul specific oțetului, șterge din nou încălțămintea, dar de data aceasta, numai cu o cârpă umezită cu apă. Cârpa/prosopul trebuie să aibă o textură moale și să fie, de preferință, din bumbac. Pantofii confecționați din piele trebuie curățați după fiecare purtare, pentru ca murdăria să nu pătrundă în porii materialului. Cu cât persistă mai mult grăsimea sau praful/noroiul pe suprafața lor, cu atât mai mult va fi mai greu de înlăturat și există posibilitatea ca aceștia să se deterioreze.

Trucuri și soluții eficiente


Curățarea profundă a încălțămintei trebuie să se realizeze cu ajutorul unor substanțe prietenoase cu materialul din care este confecționată. În caz contrar, riști să deteriorezi pantofii și să le scurtezi durata de viață. Iată câteva trucuri și soluții cu ajutorul cărora poți prelungi durata de viață a pantofilor:

  1. Scoate accesoriile, cum sunt șireturile și tălpicii, din pantofi înainte de a începe curățarea lor. Adidașii fabricați din materiale sintetice sau din piele năbuc pot fi curățați la mașina de spălat, cu programul cel mai redus și la o termperatură cât mai scăzută.
  2. Evită să porți pantofii din materiale textile când este vreme ploioasă, deoarece se pot deteriora în contact cu apa. Indiferent de materialele din care sunt fabricați pantofii, asigură-te că îi depozitezi într-un loc sigur, de preferință, într-o cutie, fără să fie presați.
  3. În cazul pantofilor din piele, utilizează cremă de aceeași nuanță cu a lor. Aplică apoi un strat de spray ce are rol protector.
  4. În cazul pantofilor albi, poți utiliza bicarbonatul de sodiu. Prepară o combinație din două sau trei lingurițe din acesta și un pahar de apă. Utilizează un prosop pe care să îl înmoi în amestecul rezultat și să ștergi suprafața încălțămintei.
  5. În locul bicarbonatului poți folosi și suc natural de lămâie, tot două sau trei lingurițe la un pahar cu apă. Pe lângă murdărie, acesta contribuie și la înlăturarea mirosului neplăcut. Pantofii albi pot fi curățați și cu pastă de dinți aplicată pe o periuță.

Aplică trucurile și soluțiile pe care ți le propunem pentru curățare și bucură-te cât mai mult de încălțămintea ta preferată!

Sursă foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro