Bucuresti

Cum să-ți decorezi casa de Crăciun? 10 idei deosebite

Cum să-ți decorezi casa de Crăciun? 10 idei deosebite

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
299

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se apropie acea perioadă din an când, indiferent de vârsta pe care o ai, te cuprinde emoția Sărbătorilor și vrei să înfrumusețezi locuința cu cele mai inedite accesorii de sezon. Îți prezentăm în continuare 10 idei deosebite pentru decorațiuni de Crăciun, ca să-i surprinzi pe cei dragi cu imaginația și creativitatea ta.

1. Realizează coronițe de Crăciun din obiecte din casă
Printre cele mai îndrăgite decorațiuni de Crăciun sunt coronițele pe care poți să le atârni la ușa de la intrare, deasupra pragului sau a oglinzilor, ori să le transformi în cadouri pentru prieteni și rude. Ca să faci coronițe personalizate folosește mici obiecte din casă, de exemplu post-it-uri, ghemuri de lână colorate, brelocuri sau magneți de frigider.

2. Creează ornamente de Crăciun din piese de calculator
Tot anul stai în fața ecranului de PC, laptop, tabletă sau telefon. Ca să faci haz de necaz, poți să aduci tehnologia și în atmosfera sărbătorilor. Folosește piese vechi de calculator ca să creezi ornamente pentru bradul de Crăciun și decorațiuni pentru camera unde lucrezi. Poți să i le trimiți și Moșului pe email, o să se bucure.

3. Instalează un brad de Crăciun din ghirlande de lumini
Înfrumusețează tradițiile cu un brad de Crăciun neconvențional, realizat din ghirlande de lumini. Montează-l pe un perete din living, pe o scară de lemn pusă în balcon sau la ieșirea spre terasă. Va arăta minunat în lumina lunii, mai ales dacă începe să ningă afară.

4. Realizează decorațiuni de Sărbători din peturi
Precis ai multe sticle de plastic, mari și mici, transparente și colorate. Inspiră-te din tutorialele de pe net și creează modele originale de oameni de zăpadă, globuri, brazi, cu puțină imaginație vei reuși chiar să construiești o sanie trasă de reni.

5. Decorează balconul cu figurine din fructe uscate
Pentru o atmosferă rustică, în amintirea sărbătorilor din copilărie petrecute la casa bunicilor, creează ghirlande și figurine din fructe uscate: conuri, ghinde, felii de lămâi, mere și portocale, batoane de scorțișoară și tărtăcuțe vopsite în culori vesele.

6. Pregătește o căsuță de turtă dulce de mari dimensiuni
Toată lumea face prăjituri și cozonaci de Crăciun. Dar tu poți pregăti ceva cu adevărat original: o căsuță de turtă dulce, pe care s-o construiești împreună cu familia și să o luminezi cu leduri colorate, ca într-o feerie Disney. Voi decideți cât de înalți să fie pereții și ce culoare să aibă glazura de zahăr pentru ferestre.

7. Creează un colț al lui Moș Crăciun
Așteaptă-l pe Moșul cu fursecuri proaspete și lapte cald. Pregătește-i un fotoliu și o măsuță, unde să pui și câteva mere pentru reni, că au drum lung de făcut în Noaptea de Ajun. Înveselește decorul cu etichete de sezon: for Santa, for Rudolph...

8. Decorează ferestrele cu jocuri de oglinzi
Luminițele de Sărbători sunt și mai frumoase când se reflectă pe forme de staniol lipite pe geamuri. Decupează fulgi de nea, îngerași, oameni de zăpadă, jucării sau orice ți se pare potrivit pentru o atmosferă specială.

9. Pune globuri colorate la lustre
Creează jocuri de lumini și cu ajutorul lustrelor, aplicelor și veiozelor din casă. Atârnă globuri colorate, prinse cu șnururi fosforescente, de diferite lungimi. Fiecare cameră va fi ca o pădure cu licurici, ce luminează noaptea și creează o lume de basm.

10. Împodobește bradul cu fotografii de familie
Personajul principal al sezonului este Bradul de Crăciun, așa că pune-l în valoare cu decorațiuni speciale pentru familia voastră. Alege cele mai frumoase fotografii și creează cu ele stickere pentru globuri sau tipărește-le pe cartonașe, pe care să le decupezi în forme haioase și să le atârni în pom, printre beteală și acadele.

Inspiră-te din aceste idei și creează decorațiuni de Crăciun care să aducă bucurie celor dragi, pentru că momentele fericite petrecute împreună sunt cele mai frumoase cadouri de Sărbători și sunt păstrate cu drag în amintire mulți ani.

Sursa foto: shutterstock.com