Bucuresti

Cum să transformi livingul într-un dormitor de oaspeți? 4 trucuri de care să ții cont

Cum să transformi livingul într-un dormitor de oaspeți? 4 trucuri de care să ții cont

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
59

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ce poți să faci dacă ești o persoană, ospitalieră, dar ai o locuință prea mică pentru a putea găzdui musafiri peste noapte? Unii ar spune să te muți într-o locuință mai mare, însă știm că nu poți să-ți schimbi casa cum ți-ai schimba PIN-ul de la telefon, așa că îți sugerăm altă soluție. Mai exact, ia gândește-te cum ar fi să îți transformi livingul în dormitor pentru oaspeți, pentru ca apoi să revină din nou la destinația inițială după ce pleacă musafirii!

Nu doar că ți-am dat o idee, dar în cele ce urmează, o să-ți arătăm și cum trebuie să procedezi pentru a o pune în practică.

Folosește o canapea extensibilă

Canapeaua extensibilă e sfântă când vine vorba de spații mici sau de improvizat un dormitor acolo unde nu există. Așadar, dacă știi că o să primești musafiri care o să rămână și peste noapte, mobilează-ți livingul cu ocanapea extensibilă de calitate, pe care să o transformi în pat atunci când e cazul. Găsește-i locul cel mai potrivit lângă un perete, având grijă să existe suficient spațiu pentru a o putea întinde. De aceea este indicat ca în fața canapelei să fie cât mai mult loc liber, iar colțurile să nu fie obturate de vreun dulap sau bibliotecă. În fața canapelei poți așeza o măsuță pentru cafea, pe care să o poți muta cu ușurință, eventual să o așezi la capul patului pe post de noptieră, când întinzi canapeaua.

Instalează un pat rabatabil

O altă soluție eficientă, dar mai sofisticată, este patul rabatabil, ascuns privirii în timpul zilei și pus la bătaie când musafirii vor să meargă la culcare. De bună seamă, vor fi încântați de ingeniozitatea ideii, însă pentru asta trebuie să îți alegi mobila cu mare atenție, astfel încât patul rabatabil să se integreze perfect. Poți alege un pat care se rabatează vertical și care arată ca un dulap sau un simplu perete când este ridicat, sau un pat care se rabatează pe lateral. De asemenea, trebuie să ai grijă și ce fel de sistem de rabatare alegi, existând modele cu arcuri, cu aer comprimat sau cu rabatare manuală. Nu ignora nici riscul ca acest sistem de rabatare să se defecteze la un moment dat.

Uși glisante, pentru intimitate

Să zicem că ai rezolvat cumva problema patului pentru oaspeți, însă trebuie să iei în calcul că au nevoie și de oarecare intimitate. Livingul este un spațiu deschis, așa că trebuie să rezolvi cumva și această problemă. Cel mai simplu ar fi să montezi niște uși glisante, care să împartă livingul în două încăperi, separând astfel dormitorul oaspeților de restul camerei. Ușile glisante sunt ieftine, ușor de montat și nu te încurcă cu nimic în restul timpului, așa că ar fi cea mai potrivită soluție pentru a delimita camera pusă la dispoziția oaspeților.

Jaluzele sau draperie


Dacă totuși nu îți surâde ideea cu ușile glisante, poți să apelezi la o soluție mai simplă. De exemplu, poți monta pe tavanul livingului o șină pe care să instalezi jaluzele verticale, pentru a le folosi pe post de paravan. Astfel, când musafirii merg la culcare și consideră că a venit momentul să aibă parte de intimitate pot trage singuri jaluzelele. Poți rezolva problema și mai simplu, cu ajutorul unei draperii care să poată fi trasă dintr-un capăt în celălalt al livingului.

Acestea sunt cele mai practice soluții prin care poți transforma livingul într-un dormitor, iar cel mai important este să le oferi oaspeților tăi maximul de confort. Chiar dacă este vorba de o cameră improvizată, fă tot posibilul să le asiguri condiții cum ți-ai dori tu la un hotel respectabil, iar satisfacția lor va fi garantată.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/sufragerie-canapea-apartament-4700728/