Bucuresti

Cum tinem sub control stresul termic pe care animalele din ferma il resimt

Cum tinem sub control stresul termic pe care animalele din ferma il resimt

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 luni si 13 ore
Vizualizari
490

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In perioadele de vara exista o grija in plus si aceasta se refera la stresul termic pe care animalele il resimt. Evolutia temperaturilor poate fi principalul motiv pentru care animalele nu dau randament - spre exemplu productie scazuta. Hidratarea constanta, din recipiente optime este poate unul din cele mai des auzite sfaturi. Esential pentru orice fermier este sa asigure animalelor suficienta apa, curata si rece, precum si zona de umbra. Adapatorile trebuie sa fie suficiente, incapatoare si pozitionate strategic pentru ca animalele sa ajunga usor la ele. Desi pare destul de banal, aceste recipiente trebuie atent verificate: sa nu raneasca animalele, sa nu aiba fisuri, sa fie igienizate.

Cazuri speciale
Animalele mai afectate de temperaturile ridicate sunt cele tinere sau batrane, cele care au pigment mai inchis la culoare, bolnave sau care au avut boli respiratorii. Este cunoscut insa si faptul ca stresul termic este diferit de la specie la alta: porcii si oile proaspat tunse sunt predispuse si la arsuri solare. In plus, vacile de productie de lapte sunt mai afectate de caldura, mai ales din cauza caldurii metabolice ce este generata in urma lactatiei.

Dotarile necesare, acum mai mult ca oricand isi arata utilitatea
Adapatoarele pentru animalele aflate la pasunat ar trebui sa fie mai mari, rezistente, astfel incat animalele daca sunt insetate sa nu aiba sanse sa le rupa, deterioreze sau rastoarne. Astfel de produse regasim doar in magazinele de specialitate, cum este si Super Farm Land. Vorbim spre exemplu despre adapatori cu margini rotunjite, cu protectie UV si o forma ovala gandita sa fie cat mai generoasa ca zona de acces la apa. Astfel de variante de adapatoare pot fi alese ca si volum in functie de necesitate, raportat la numarul de animale - minim 550 l, maxim 1000 l.

Pentru perioadele in care animalele sunt in adaposturi pentru a mentine un nivel optim de temperatura si umiditate, o ferma moderna si bine dotata va avea si ventilator instalat. In adaposturile de vite pot fi instalate sisteme de acest gen care asigura o ventilare corecta a aerului. Sa nu uitam ca nu doar pentru confortul vacilor este importanta o astfel de dotare, ci si pentru ca stresul termic le poate imbolnavi si le poate scade productia de lapte. Un ventilator de acest gen este disponibil si in oferta de la Super Farm Land. De asemenea, important este sa existe si suficient spatiu, sa fie marit spatiul alocat per cap de animal cu 10%. Asta pentru ca exista tendinta de grupare, ca mentalitatea de grup spre aceeasi sursa de apa sau furaje.

Oferte de la Super Farm Land
Magazinul fizic si online Super Farm Land este negresit un aliat al oricarui fermier. Regasim aici produse utile in functie de tipul de ferma, in functie de interesele sezoniere de asemenea. Sistemele de aerisire pentru ferma, produse si echipamente pentru pasunat, folii, gard electric si multe alte articole pentru zootehnie fac parte din catalogul acestui eshop. Acestea pot fi comandate online, cu posibilitate de a cere si consiliere de specialitate. O gama diversa de produse importate, de calitate, ca acestea ridica standardele unei ferme si mentine conditiile optime pentru animale.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306