Bucuresti

Curăţarea mediului abraziv în zonele industriale

Curăţarea mediului abraziv în zonele industriale

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
799

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Unele din cele mai dificile procese are în vedere curăţarea spaţiilor industriale, astfel încât acestea să fie dezinfectate, pentru ca întregul sistem de producţie şi industrializare să funcţioneze în parametri normali, motiv pentru care este indicat să se apeleze la unele tehnici de curăţare speciale pentru aceste zone.

Cel mai indicat este, în cazul în care deţinem o suprafaţă mare de producţie sau de fabricaţie, să aerisim, să curăţăm şi sǎ dezinfectăm fiecare echipament şi fiecare dispozitiv, încât să se asigure funcţionarea optimă a acestora.

Pentru că vine vorba şi de îndepărtarea mizeriei, a murdăriei, a ruginei sau a materialelor nedorite de pe unele suprafeţe aspre, este indicat să optăm pentru sablarea cu sodă, fiind procesul cel mai puţin abraziv, cu un impact redus pentru acele suprafeţe mai delicate.

Pe orice suprafaţă vopsită există două părţi, substratul în partea de jos şi stratul în partea de sus. Acoperirea unui strat poate fi cu praf, grăsime, vopsea sau alte impurităţi, încât pentru a elimina aceste contaminaţii blocate sau pentru a curăţa o suprafaţă murdară, este necesar un proces numit sablare. Sablarea abrazivă este un proces în care un jet de înaltă presiune îndepărtează particulele abrazive, depuse din diverse motive, pe o suprafaţă aspră sau netedă.

Sablarea cu sodă vs. sablarea cu nisip


Sablarea cu sodă foloseşte un flux mare de particule de bicardonat de sodiu, pentru a curăṭa suprafaţa necesară. Particulele de sodă sunt mici, iar atunci când sunt propulsate cu aerul coprimat, acestea lovesc suprafaţa cu viteză şi rup în fragmente murdăria, eliberând suprafeţele de vopsea sau de alte impurităţi, fără a deteriora substratul. Mai multe indicaţii despre sablarea cu sodă şi procesele acestei operaţiuni se pot obţine pe www.sablam-tot.ro.

Sablarea cu nisip este un proces în care un mediu abraziv este curăţat cu o presiune înaltă şi cu un volum mare, pe o suprafaţă, realizată prin presiunea aerului comprimat. Utilizat în mod tradiţional, procesul abraziv cu nisip, ca şi orice altă metodă din mediu uniform, presupune utilizarea chimicalelor pe materiale precum cuprul, metalul sau suprafeţe abrazive. Procesul poate lasă urme pe întreaga suprafaţă metalică, motiv pentru care nu este indicat pe suprafeţele moi.

Dacă este să vorbim despre avantaje atunci sablarea cu nisip are un număr mai mic de avantaje faṭǎ de sablarea cu sodă, pentru că acestea se referă în principiu la: ritmul rapid de funcţionare, îndepărtarea stratului dur de murdărie sau vopsea, se foloseşte în special în zone industriale de mari dimensiuni şi este o metodă mai convenabilă de a curăta suprafeţele grunjoase.

Sablarea cu sodă oferă mai multe avantaje, fiind şi cea mai indicată în majoritatea proceselor de dimensiuni mai mari, pentru că nu cauzează prejudicii în substraturi, curaṭǎ substraturile moi, precum şi materialele plastice, sticlă, fibră de carbon, fără a provoca pagube. Împreună cu procesul de curăţare, această tehnică dezodorizează şi formează un strat protector, care nu permite inhibarea ruginei pe suprafeţele metalice.

Mai mult de atât, sablarea cu sodă, elimină vopseaua dintr-o singură aplicare, nu dăunează echipamentelor, fiind o substanţă solubilă în apă, şi prin urmare, suprafaţa se poate curăa cu apă, pentru a reduce costurile. Şi probabil cel mai mare avantaj este că neutralizează canalizarea prin eliminarea deşeurilor, atunci când acestea se elimină, fiind o substanţă prietenoasă cu mediul înconjurător.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306