Bucuresti

De ce își repatriază romanii rudele decedate în străinătate?

De ce își repatriază romanii rudele decedate în străinătate?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Vizualizari
268

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu toții cunoaștem cazuri ale romanilor care au plecat la munca în străinătate cu speranța că departe de țară și de traiul dificil de acasă, vor reuși să ducă o viață mai bună printre străini, însă și-au pierdut într-un fel sau altul viață departe de casa, iar familiile greu încercate au căutat apoi cele mai ieftine servicii de repatriere decedati pentru a-i repatria și înmormânta acasă.

V-ați întrebat vreodată care sunt motivele datorita cărora, în astfel de momente tragice, familiile îndoliate au căutat rapid cele mai ieftine servicii de transport funerar international, și și-au repatriat membrii decedați prin diferite țări precum Italia, Spania, Germania, etc.?

Ei bine, în primul rand menționam aici costurile foarte mari ale serviciilor funerare pe care ar fi trebuit să le suporte în cazul în care ar decide să își înmormânteze decedații în străinătate. Toată lumea se gândește la serviciile de repatriere decedați că fiind scumpe, însă doar cei care au trecut prin asemenea evenimente tragice sunt conștienți de faptul că serviciile funerare din țările europene sunt foarte scumpe, mult mai scumpe decât serviciile de transport funerar international.

Că să nu mai punem la socoteală faptul că o companie care se ocupă de repatrierea decedaților, în afara de transport funerar international mai vine în ajutorul familiilor și cu alte servicii precum consultanță gratuită, dar și obtinerea actelor necesare pentru a putea prelua trupul neînsuflețit, astfel încât să fie repatriat. Indiferent că este vorba despre repatriere pe cale terestră cu mijloace de transport special omologate pentru repatriere decedați, sau că discutăm despre repatrierea pe cale aeriana, aceste servicii sunt mai accesibile decât serviciile funerare în străinătate. În plus, familiile îndoliate doresc ca atunci când li se face dor, să își viziteze rudele, să le aprindă o lumânare sau să le ducă din când în când câte o floare.

În acest fel, probabil le-ar fi puțin mai ușor să treacă peste pierderea suferită. În cazul în care nu ar apela la serviciile de repatriere și ar alege incinerarea sau înhumarea în străinătate, le-ar fi greu să mai meargă la mormânt, și probabil nici nu ar avea liniște sufletească știind că persoana draga se află într-un mormânt, la mii de kilometri distanță.