Bucuresti

De ce să alegi parchet de culoare închisă pentru apartament

De ce să alegi parchet de culoare închisă pentru apartament

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
290

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Parchetul închis la culoare este alegerea tuturor celor care vor să aducă mai multă căldură în locuințele lor. Îmbrăcând podelele în parchet închis la culoare poți să îți faci apartamentul mai elegant și mai versatil, deoarece acesta permite amenajarea interioară atât în stil contemporan, cât și în stil retro. Abanosul, mahonul, cireșul și alte tipuri de lemn sau de culori de lemn pot avea un impact asupra oricărui interior. Descoperă de ce parchetul de culoare închisă este ideal pentru apartament, fie el laminat sau din lemn natural.

Parchet din lemn natural închis la culoare

Parchetul din lemn natural închis la culoare are mai multe avantaje față de cel din lemn deschis. Primul dintre acestea este faptul că lemnul întunecat absoarbe lumina soarelui mai degrabă decât o reflectă, ceea ce înseamnă că e mai puțin predispus la decolorare. Lemnul închis la culoare va arăta bine pentru mai mult timp, chiar și în acele camere cu ferestre mari sau cu lucarne, iar tu poți să te bucuri de soarele care-ți inundă locuința fără să îți faci griji pentru podele.

Podelele din lemn închis la culoare sunt și mai ușor de curățat, deoarece culoarea lor ascunde praful și murdăria care sunt mai puțin vizibile chiar dacă nu ai dat recent cu aspiratorul și cu mopul. Pe lângă toate aceste beneficii funcționale, podelele din lemn închis au și un aspect mai luxos. Culoarea neagră evidențiază granulația naturală a lemnului, aducând la iveală frumusețea sa inerentă. Dacă vrei să aduci un simț al dramaticului și al eleganței în locuința ta, podelele din lemn închis cu siguranță te vor ajuta să faci acest lucru.

Parchet laminat închis la culoare

Parchetul laminat, inclusiv cel închis la culoare, este foarte durabil. Protejat de un strat extern din rășină, un parchet laminat este mult mai rezistent la zgârieturi și la șocuri mecanice decât lemnul natural, vinilul sau carpeta. Acest lucru înseamnă că este rezistent inclusiv pentru câini, pisici, copii și chiar și tocuri înalte.

Fiind rezistent la pete, la decolorare și la umezeală, majoritatea fabricanților de parchet laminat oferă o garanție de câțiva ani cumpărătorilor. Nu doar atât, dar este și mai ușor de curățat și de menținut decât parchetul din lemn natural. Acesta se comportă mult mai bine atunci când se întâmplă să verși lichide direct pe podea și nu are nevoie de ceară sau de ceară sau de lac pentru a arăta grozav.

Parchetul laminat este mai accesibil financiar, iar aici nu ne referim doar la prețul de achiziție, ci și la durabilitatea și la longevitatea acestuia. Pe lângă toate acestea, parchetul laminat se găsește într-o varietate aproape infinită de stiluri și de culori. Astfel, poți să găsești exact stilul și culoarea de parchet de care ai nevoie pentru a-ți amenaja locuința. Fie că abordezi un stil bogat în detalii și elegant, fie că preferi mai degrabă unul cool și contemporan, cu siguranță vei găsi parchetul laminat de care ai nevoie.

Nu doar atât, dar parchetul laminat este și mai ușor de instalat decât alte tipuri de podele. Acest lucru se întâmplă deoarece plăcile sunt create astfel încât să se cupleze una de alta, fiind mai ușor de manevrat. În plus, parchetul laminat poate fi instalat deasupra unor podele deja existente, micșorând astfel timpul de lucru până când acesta este gata. Pe lângă toate acestea, parchetul laminat este și hipoalergenic, fiind astfel o alegere perfectă pentru persoanele alergice la praf și acarieni.

Fie că este laminat, fie că este din lemn natural, parchetul de culoare închisă poate aduce personalitate apartamentului tău, alături de un aer de mister și de eleganță. Nu uita că parchet laminat ieftin și de calitate se poate găsi la Mathaus, pe Calea Vitan 112-114, București. Optează pentru tipul de parchet care ți se potrivește și finisează-ți apartamentul așa cum ai visat.

Sursa foto: shutterstock.com