Bucuresti

De ce sa cumperi masina second hand de la un dealer autorizat?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Web Media Marketing
Vizualizari
694

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Achizitionarea unei masini second hand de la un dealer auto vine cu cateva avantaje, dupa cum vom vedea in continuare.

Istoricul masinii

Daca o persoana fizica este posibil sa iti ascunda anumite vicii ale masinii cu scopul de a vinde masina si de a mai si obtine un pret bun pe ea, dealerii auto nu fac acest lucru. In primul rand, pentru ca este ilegal si, in al doilea rand, pentru ca toate documentele pe care le detin despre masina iti arata exact care a fost istoricul acesteia, de cand a fost fabricata pana in prezent.

Poti face achizitia foarte usor, in functie de marca sau de buget

Daca stii ca iti doresti o anumita masina, poti merge direct la dealerul care comercializeaza marca dorita pentru a vedea optiunile second hand. Daca, in schimb, esti limitat de buget, poti apela la un dealer auto de masini rulate care iti poate gasi masina mult visata, pe baza sumei pe care esti dispus/a sa o cheltuiesti. Exista destule companii care te pot ajuta in acest sens.

Kilometraj real

Un dealer auto nu isi permite sa “regleze” kilometrajul ca sa dea bine cand vrea sa prezinte masina unui potential client. Din nou, acest lucru este ilegal. Astfel, poti fi sigur/a ca masina pe care o iei ca avand 90.000 km in bord chiar are 90.000 km. Rulajele de la masinile vandute de dealerii auto sunt reale.

Masini second hand relativ noi


Un alt plus al cumpararii unei masini de la un dealer auto este ca masinile sunt relativ noi, adica pana in 5 ani. Sunt multi cei care isi schimba masina dupa doar 2-3 ani, aducand-o inapoi la dealer cand doresc sa isi ia una noua. Asa ca, daca vrei o masina second, de ce sa nu apelezi la un dealer care poate sa-ti ofere exact masina pe care o cauti?

Probleme ale masinii rezolvate inainte de oferta

O masina care a fost returnata la finalul unui contract de leasing sau care face parte din categoria de masini second hand a unui anumit constructor poate beneficia, daca este cazul, de reparatii inainte de a fi prezentata publicului. Masinile second ofertate de dealerii auto nu au niciun viciu ascuns, ba mai mult, sunt inspectate profesional si cu toate problemele rezolvate, astfel incat tu sa te bucuri doar de condus.

Poti sa iei masina second hand in leasing

Nu ai toti banii o data? Nici o problema. Dealerii auto ofera varianta de leasing pentru cei care nu au suma necesara achizitionarii masinii de la inceput, ca si pentru cei care nici macar nu doresc sa cumpere masina, ci doar sa o conduca un an, doi. In plus, te ajuta cu tot ce inseamna finantare, pentru ca tu sa nu te stresezi cu mersul la institutiile de creditare.

Garantie masina second hand

Probabil ca nicio persoana fizica nu iti va oferi posibilitatea de a-i plati in rate masina, si nici nu iti va oferi garantie. Ei bine, dealerii auto exact asta fac. Ba chiar iti ofera si servicii de intretinere profesioniste din partea unor mecanici care stiu exact care sunt problemele tipului tau de masina si cum sa le rezolve fara sa-ti tina masina pe bara prea mult. Garantia masinilor second-hand oferita de dealerii auto variata intre 6 si 24 de luni in functie de vechimea masinii.

Concluzii

Chiar daca o masina second hand ar putea sa ti se para mai scumpa la un dealer auto comparativ cu piata libera, adevarul este ca la cati bani ai putea investi intr-o masina mai ieftina cumparata de la o persoana fizica si care sa prezinte numeroase vicii ascunse, mai bine te lipsesti. Masinile vandute de dealerii auto vin cu acte in regula, sunt inspectate si reparate, daca este cazul, dealerul iti ofera nenumarate servicii, esti linistit ca masina nu a fost furata si nici implicata in accidente cu repercusiuni legale, si ca nu este doar cosmetizata ca sa te pacaleasca sa dai banii pe ea, cunosti exact istoricul masinii si ai posibilitatea sa o cumperi in rate.