Bucuresti

De ce să lucrezi cu o agenție imobiliară: 7 avantaje

De ce să lucrezi cu o agenție imobiliară: 7 avantaje

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
73

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Intenționezi să închei anumite tranzacții imobiliare și vrei să te asiguri că obții un rezultat avantajos? Colaborarea cu o agenție specializată îți poate oferi beneficii substanțiale. Fie că îți dorești să închiriezi, să cumperi sau să vinzi o proprietate, nevoile tale imobiliare pot fi rezolvate în cel mai scurt timp, la prețul potrivit. Deși nu este nimic greșit în a te ocupa pe cont propriu de acest proces, lipsa de cunoștințe în domeniu te poate aduce în fața unor provocări uriașe. Iar dacă nu vrei să irosești timp și bani, află de ce este mai bine să lucrezi cu o agenție imobiliară:

1. Beneficiezi de experiență și expertiză imobiliară


Client sau vânzător, fiecare tranzacție imobiliară pe care o faci trebuie să fie un succes. Piața real estate este una complexă și în continuă schimbare, iar înțelegerea acesteia nu este posibilă doar prin câteva căutări pe internet. Agenții imobiliari cunosc foarte bine acest domeniu deoarece la baza experienței lor stau ani de muncă și nenumărate tranzacții. Dacă îți dorești soluții personalizate sau un echilibru între cerere și ofertă, optează pentru servicii imobiliare premium de la Kastel Group. Cunoștințele și expertiza agenției, profesionalismul și atenția la detalii îți vor fi de un real folos în procesul de achiziție, vânzare sau închirierea unei proprietăți.

2. Ai acces la o selecție amplă de oferte


O agenție imobiliară deține o bază de date extinsă de proprietăți disponibile pentru vânzare ori închiriere, iar acest lucru facilitează găsirea unui imobil potrivit. Pe de altă parte, anumite case, apartamente și terenuri nu ajung întotdeauna să fie promovate și pe platformele de profil. Dacă lucrezi cu o echipă de profesioniști ai acces la anumite oportunități, ești îndrumat și primești ponturi interesante cu privire la proprietățile disponibile sau, după caz, despre persoanele interesate să cumpere ori să închirieze.

3. Economisești timp, energie și bani


Găsirea proprietăților adecvate sau a clienților ideali necesită enorm de mult timp, dar și efort ori resurse financiare. Însă, atunci când lucrezi cu o agenție imobiliară tot stresul generat de promovarea imobilului, preluarea apelurilor de la potențialii clienți, prezentarea proprietății sau, din contră, căutarea intensivă a proprietăților, sunt preluate de către brokeri. Practic, vei fi scutit de numeroase sarcini consumatoare de timp și energie.

4. Primești consultanță imobiliară


Pe lângă faptul că deține un portofoliu de public țintă și are acces la o selecție vastă de oferte, agenția imobiliară prezintă și alte atuuri. De pildă, aceasta lucrează cu numeroși avocați, notari, experți imobiliari și alte persoane care pot fi de ajutor pentru realizarea tranzacției. Primești consultanță pe tot parcursul colaborării în ceea ce privește istoricul zonelor, asigurarea locuinței, aspectele juridice, obținerea actelor necesare pentru vânzarea proprietății, încheierea contractului cu un chiriaș, achiziția imobilului printr-un credit ipotecar sau orice alt detaliu important.

5. Ai parte de o mai mare expunere pe piață


Oricare ar fi nevoile tale imobiliare, agenția te ajută în ceea ce privește promovarea corectă a proprietății pentru găsirea rapidă a unui client. Întotdeauna trebuie să te asiguri că imobilul pe care vrei să-l vinzi sau închiriezi beneficiază de suficientă expunere, online și offline. Nu toată lumea caută proprietăți pe internet, ci sunt și persoane care apelează direct la o agenție imobiliară ori sunt atrași de o ofertă bună prezentată pe un pliant.

6. Ești susținut în procesul de negociere


Ei bine, da, negocierea reprezintă una dintre etapele stresante ale domeniului imobiliar. Doar că un broker te poate ajuta să obții exact cât ai cerut sau cât vrei să oferi deoarece avantajul său major este neimplicarea emoțională. Mai exact, agentul nu va accepta un preț mai mare dacă proprietatea respectivă nu valorează atât, ci va ajuta la stabilirea sumei corecte. În plus, după ce ai bătut palma pentru tranzacție, agenția imobiliară îți va oferi asistență și pentru pregătirea actelor necesare și finalizarea contractului.

7. Poți beneficia de servicii suplimentare


Este important să știi că o agenție imobiliară premium îți poate oferi servicii de real estate complete. În funcție de nevoile tale, poți beneficia de curățenie specializată astfel încât proprietatea să fie pregătită în mod corespunzător pentru vânzare ori închiriere. Dacă ai găsit locuința ideală, agenția te poate ajuta să o amenajezi așa cum îți dorești și îți oferă consultanță pentru asigurarea acesteia.

Prin experiența și expertiza sa, agenția imobiliară identifică rapid soluțiile optime astfel încât să încheie o afacere profitabilă pentru clienți și proprietari. Lasă-te pe mâna profesioniștilor atunci când vrei să închei o tranzacție avantajoasă, respectiv să obții un preț corect, să eviți problemele administrative și să nu fii dezavantajat în niciun fel!

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-inta-mobilier-7414948/