Bucuresti

De ce să monitorizați consumurile de energie din cadrul companiei dumneavoastră?

De ce să monitorizați consumurile de energie din cadrul companiei dumneavoastră?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
136

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Managementul energiei presupune o monitorizare activă și dacă nu avem instrumentele necesare poate deveni o activitate greu de gestionat care să vă consume mult timp. Cheia pentru a reduce risipa de energie și pentru a susține în timp această reducere este monitorizarea și măsurarea corespunzătoare a consumurilor și a costurilor cu energia.

Aici intervine rolul sistemelor de monitorizare consumuri energetice.

Conceptul de Smart-Metering reprezintă sistemul de contorizare implementat într-o rețea de generare, distribuție și/sau consum a mai multor tipuri de purtători de energie (energie electrică, gaz metan, agent de încălzire, agent de răcire, aer comprimat, abur, apă etc.), care măsoară aceste energii cu o eșantionare adaptabilă, înregistrând și procesând automat datele, prin analize cantitative și calitative care aduc valoare adaugată în controlul și optimizarea tehnologiilor.

Ce fel de consumuri se pot monitoriza?

Un astfel de sistem vă ajută să monitorizați consumul de gaz natural, energie electrică activă și energie reactiva, abur și energie termică, aer comprimat, gaze tehnice sau alți parametri precum temperatură, presiune, debit etc. Sistemul de monitorizare consumuri energetice deține o serie de funcționalități care vă ajută să luați decizii în vederea unei mai bune optimizări a consumurilor și a costurilor cu energia.

De ce să monitorizați consumurile de energie?

  • Determinați și optimizați costurile generate de consumul de utilități în valoarea totală a costurilor de fabricație a produselor finite;
  • Determinați ponderea consumului per elemente direct productive și elemente auxiliare din procesul tehnologic;
  • Identificați și analizați factorii de influență asupra consumurilor / costurilor de utilități: echilibrarea rețelei de aer comprimat; determinarea costurilor specifice în producerea de aer comprimat; identificarea soluțiilor de eficiență energetică; planificarea producției în vederea echilibrării schimburilor de muncă; numărul de rebuturi realizate; defecțiuni și staționări utilaje.
  • Beneficiați de un instrument flexibil, care permite dezvoltarea continuă a aplicației prin adăugarea de noi puncte de măsură sau funcționalități.
  • Aveți la dispoziție un instrument de lucru util în implementarea Standardului de Management Energetic ISO 50001.
  • Beneficiați de suport tehnic și training externalizat specializat, în valorificarea informațiilor generate de sistem.

Astfel, dețineți un instrument inovativ de tehnologia informației (ITC) pentru gestiunea în timp real, înregistrarea și analiza datelor de consum energetic.