Bucuresti

De ce sunt cazinourile interzise în anumite țări?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
387

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Problema ilegalității jocurilor de noroc a rămas unul dintre cele mai discutate subiecte atât în rândul jucătorilor, cât și al celor care se opun cazinourilor de orice tip. Vom vedea în continuare care sunt cele mai importante aspectele legate de gambling și care sunt regiunile în care cazinourile nu sunt văzute cu ochi buni. Dacă la final ți se deschide apetitul pentru un joc de poker, Pokerstars îți pune la dispoziție cele mai tentante premii.

Istoria jocurilor de noroc și aspectul socio-economic


Observând istoria jocurilor de noroc și abordarea generală a acesteia, trebuie să menționăm că, în țările în care jocurile de noroc sunt ilegale, acestea sunt considerate păcătoase, imorale și, prin urmare, inadecvate. Vorbind despre implicații socio-economice, cele mai frecvente motive din spatele a tot ceea ce este considerat jocuri de noroc ilegale sunt în principal îngrijorările legate de spălarea banilor, jocurile de noroc accesate de copii minori și riscul de a ajunge la dependență sau de a cheltui banii într-un mod iresponsabil. În acest sens, unele țări au decis că singura modalitate de a preveni toate aceste probleme este tăierea răului de la rădăcini, adică interzicea totală a jocurilor de noroc.

Este interzicerea jocurilor de noroc o soluție?


Societățile moderne se întreabă dacă aspectul ilegal al jocurilor de noroc, adică interzicerea totală este soluția pe cea mai potrivită. Aparent, majoritatea țărilor în care jocurile de noroc sunt ilegale nu înregistrează rezultatele dorite. De fapt, se susține că persoanele care se angajează în activități de gambling ar putea avea parte de jocuri mult mai sigure dacă s-ar stabili cadrul legal adecvat și s-ar garanta siguranța individului, încurajând în același timp distracția.

Cu toate acestea, un argument popular este că oamenii vor continua să găsească modalități de a juca, indiferent dacă jocurile de noroc sunt legale sau nu. Mai exact, persoanele care doresc să parieze se supun unui risc și mai mare, deoarece își vor încerca norocul la saloanele de jocuri de noroc nelicențiate sau se vor împrumuta bani din surse nesigure.

SUA: state în care jocurile de noroc sunt interzise


Conform legislației federale a SUA, jocurile de noroc sunt legale. Cu toate acestea, există multe restricții în ceea ce privește jocurile de noroc online. În SUA, fiecare stat este liber să-și reglementeze în mod individual legile privind jocurile de noroc sau să-i interzică practicarea cu totul în interiorul granițelor sale. În prezent, singurele două state în care jocurile de noroc sunt ilegale sunt Hawaii și Utah. Alte 48 de state permit o anumită formă de jocuri de noroc dacă sunt incluse loteriile administrate de stat. Totuși, jocurile de cazino sunt mult mai puțin frecvente.Singurele state în care jocurile de noroc în stil clasic sunt legale la nivel național sunt Nevada și Louisiana.

Deoarece jocurile de noroc, atât online, cât și offline, sunt un subiect important, dar dificil, s-a ridicat adesea subiectul unor cauze judiciare și al unor reglementări vaste. Chiar și așa, până în prezent, nu există o lege care să reglementeze jocurile de noroc în ansamblu. De fapt, Legea din 2006 privind aplicarea jocurilor de noroc pe internet (UIGEA) nu a interzis jocurile online. Totuși, ceea ce a făcut a fost să scoată în afara legii tranzacțiile financiare referitoare la furnizorii de servicii de jocuri de noroc online, care au dus la închiderea serviciilor pentru clienții americani de către mai mulți furnizori de jocuri de noroc offshore. Pe de altă parte, alți operatori au continuat să se sustragă de la UIGEA și să deservească clienții americani.

Țările în care jocurile de noroc sunt ilegale (la nivel mondial)

Ceea ce este considerat joc de noroc ilegal în anumite țări nu trebuie neapărat să fie ilegal sau interzis în alte zone geografice. Acest lucru poate introduce o doză de confuzie pentru toți cei care nu sunt familiarizați cu legile din țările în care joacă. De aceea este întotdeauna recomandat să face un pic de cercetare pentru a înțelege de ce jocurile de noroc sunt ilegale acolo și, dacă este total ilegal să pariezi pe teritoriul respectivei țări.

În timp ce unele țări din întreaga lume adoptă o atitudine destul de relaxată față de jocurile de noroc, altele le interzic pur și simplu. În unele părți ale lumii, jocurile de noroc online sunt interzise din motive religioase sau directive morale.

Țări care interzic gamblingul:
 • Singapore
 • Emiratele Arabe Unite
 • Cambodgia
 • Qatar
 • Liban
 • Coreea de Nord.

Sunt legale sau nu?


Problema referitoare la motivele pentru care jocurile de noroc ar trebui să fie ilegale sau legale are argumente valabile la ambele capete.

 • Jocurile de noroc sunt supuse fraudelor

Fiind industria cu cea mai rapidă creștere, jocurile de noroc legale pot avea o influență negativă asupra guvernelor care beneficiază de impozitul primit. Recent, numeroase știri au vorbit despre corupție și fraude la loteriile de stat, precum și despre spălare de bani.

 • Problema dependenței

Jocurile de noroc legalizate, în cea mai mare parte, înseamnă mai multe cazinouri, ceea ce ar putea duce la comportamente distructive, precum și la o dependență de jocuri de noroc. Sunt frecvente cazurile în care jucătorii (compulsivi) cad în datorii ca urmare a obiceiurilor lor de joc; ca urmare, ajung să cheltuiască sume impresionante pentru a se reabilita.

 • Impactul asupra vieții profesionale și sociale

Dependența de jocuri de noroc are un impact semnificativ asupra carierei, familiei și sănătății fizice și mentale. Jucătorii care pierd controlul ajung, de cele mai multe ori, să acumuleze datorii, să își piardă joburile sau să se depărteze de grupul de prieteni.

Concluzie


Legalitatea jocurilor de noroc rămâne un subiect deschis pentru discuții. Întrucât în diferite părți ale lumii există abordări diferite asupra a ceea ce este considerat legal sau ilegal, cel mai probabil lucrurile sunt în continuă mișcare. În această notă, dacă ești un împătimit al jocurilor de noroc, orientează-te spre cazinourile licențiate, cu un istoric bun și recenzii pozitive. De asemenea, dacă simți că ai putea fi victima jocurilor de noroc, cere ajutor înainte să fie prea târziu. Mult noroc!

Autor

 • 0Partener de afaceri

 • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
 • 0743243306