Bucuresti

Despre importanta hidroizolatiilor si tipuri de hidroizolatii pentru hale si nu numai

Despre importanta hidroizolatiilor si tipuri de hidroizolatii pentru hale si nu numai

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
439

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nu este un secret faptul ca in cele mai multe din cazurile unor constructii noi in care exista probleme sunt datorate proastelor proceduri de izolare si dupa caz, putem vorbi despre izolatia termica, fonica sau hidroizolatia. Spre exemplu, aparitia igrasiei si a mucegaiului fie ca vorbim de hidroizolatii hale, case, cladiri de locuit sau birouri, etc. La fel, este cunoscut faptul ca in cazul constructiilor si nu numai, cel mai greu de dus este lupta cu apa si infiltratiile de apa in special in timpul constructiei. La finalul unei constructii, tot ce tine de izolatii trebuie sa fie bine lucrat si cu materiale de calitate pentru a evita consecintele care isi vor face simtita prezenta la scurt timp.

Ce este hidroizolatia?

Este structura care prin capacitatea ei de acoperire etansa a unei constructii o va feri pe cea din urma de infiltratiile apei. Este un termen sinonim cu termenul "impermeabil" doar ca hidrolaizolatia este un termen folosit exclusiv in domeniul constructiilor. In acest domeniu, hidroizolatia este extrem de importanta pentru ca apa sa nu se poata infiltra in structura unei constructii si sa o afecteze. O va apara in fata igrasiei si mucegaiului dar mai ales procesele repetate de inghet-dezghet.

Tipuri de hidroizolatii

In functie de constructie, pe piata se gasesc mai multe tipuri de hidroizolatii sau sisteme de hidroizolatii. Nu vor fi la fel in cazul unei case de locuit sau a unei hale industriale.

1. Membrana bituminoasa in hidroizolatii.

Este cea mai cunoscuta hidroizolatie si cel mai des folosita pentru terasele cladirilor. Este practic un covor negru din bitum turnat pe acoperisuri pentru prevenirea infiltratiilor de apa. Aceasta lucrare de hidroizolatie este una usoara dar in acelasi timp eficienta si rezistenta in timp. Este accesibila ca pret prezentand un raport pret /calitate avantajos.

2. Membrana din PVC in hidroizolatii.

PVC ul este la randul sau unul dintre cele mai utilizate materiale in lucrarile de hidroizolatii. Este un material flexibil si usor de montat cu o aderenta foarte buna chiar si in locurile mai greu accesibile. Reuseste sa previna infiltratiile de apa cu succes.

3. Hidroizolatiile in cazul halelor industriale si a acoperisurilor cu suprafete mari dar usoare.

Aceste hidroizolatii cu membrana intr-un singur strat dar si in doua straturi vor fi rezistente in timp dar trebuie aplicate de firme specializate pentru ca lucrarea aceasta se face doar o data fiind vorba de suprafete mari, industriale trebuie montata cu grija si verificata pentru o lipire cat mai buna.

4. Sistemele de hidroizolatii poliuretanice.

Acestea sunt variantele mai moderne ale hidroizolatiilor pentru ca sunt lichide, se realizeaza cu rasini poliuretanice fiind amestecate cu substante si elemente pentru a obtine proprietatile necesare unei izolatii impotriva apei. Se aplica foarte usor reusind sa izoleze foarte bine suprafete din beton dar nu numai. Astfel, odata turnata pelicula ce se va forma va fi flexibila si va asiguta etanseitate perfecta.

5. Termo-hidroizolatia, un sistem industrial realizat cu spuma poliuretanica si poliuree.

Este un sistem de tip spray, se aplica prin pulverizare si are ca avantaje: aplicarea rapida, uscarea rapida, etanseitate, stabitate termica ridicata si se va aseza perfect pe suprafata pe care este aplicat. Dupa cum ati putut deja deduce din denumire, are un dublu rol. Unul de hidroizolare si unul de izolare termica.

Descopera partenerii tai de incredere

Daca sunteti in cautare de variante pentru o hidroizolatie bine pusa la punct trebuie sa mai stiti ca echipa celor de la Milucon va sta la dispozitie cu toate cele necesare pentru realizarea unor lucrari la standarde inainte si de calitate. Compania Milucon vine in fata dumneavoastra cu personal calificat care va va ajuta sa faceti cea mai buna legere in privinta meterialelor necesare. Nu ezitati sa adresati intrebari pentru a va informa corect inainte de a lua decizia.

Autor