Bucuresti

Doresti sa deschizi un dosar de dauna la Allianz?

Doresti sa deschizi un dosar de dauna la Allianz?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
130

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Detii o polita de asigurare RCA incheiata cu societatea de asigurari Allianz si vrei sa stii cum se intocmeste un dosar daune Allianz in cazul unui accident auto? Aici gasesti toate informatiile necesare pentru o solutionare simpla si rapida a tuturor problemelor tale.

Detii o polita de asigurare RCA incheiata cu societatea de asigurari Allianz si vrei sa stii cum se intocmeste un dosar daune Allianz in cazul unui accident auto? Aici gasesti toate informatiile necesare pentru o solutionare simpla si rapida a tuturor problemelor tale. In momentul de fata, Allianz Tiriac Asigurari este lider pe piata asigurarilor din Romania, punand la dispozitia clientilor sai si pagubitilor acestora cel mai simplu sistem online de informare a daunelor.

Cum sa deschizi un dosar daune Allianz


In cazul unui accident auto, intreg procesul de informare il poti face online, direct pe website-ul oficial al societatii de asigurari Allianz, prin completarea unui formular. Dupa ce ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor, introdu in casutele identificate toate informatiile cerute, pas cu pas. Ai grija sa atasezi eventuale fotografii cu imagini captate la locul accidentului, in cazul in care le ai, deoarece se pot dovedi extrem de utile. In cazul unui autoturism care nu se mai poate deplasa, selecteaza optiunea „autoturism nedeplasabil”. Urmeaza ca la cel mai scurt timp posibil dupa trimiterea notificarii un inspector constatator sa te contacteze telefonic. Nota Allianz constatare daune o vei primi pe e-mail, fara a mai fi necesara semnatura ta. Si astfel, in cel mai comod, simplu si practic mod posibil poti deschide un dosar daune Allianz din confortul casei tale.

Cum procedezi dupa trimiterea informarii online catre Allianz, in caz de accident


Conform legii in vigoare, pe baza unei polite de asigurare obligatorii RCA, de la orice societate de asigurari, inclusiv Allianz, poti contacta orice service dorit pentru reparatii. La el te poti programa telefonic pentru constatare si reparatii. Ulterior, dupa efectuarea reparatiilor, dosarul de daune va fi solutionat intre service-ul ales de tine si firma de asigurari.

La centrul de constatari daune auto si reparatii va trebui sa furnizezi o serie de informatii, in vederea clarificarii circumstantelor in care s-a produs accidentul, cum ar fi:

 • data, ora si adresa locului la care s-a produs evenimentul;
 • datele complete de identificare ale conducatorilor auto implicati;
 • numerele de inmatriculare ale autovehiculelor implicate;
 • starea vehicului avariat (daca este sau nu deplasabil);
 • copie a politei RCA a asiguratului ori dupa Cartea Verde daca autoturismul sau este inmatriculat in afara granitelor tarii.

Din actele obligatorii pentru deschiderea unui dosar daune Allianz fac parte:

 • Cartea/Buletinul de identitate a/al pagubitului/ sau a/al delegatului;
 • Permisul de conducere al persoanei care se afla la volan in momentul producerii accidentului;
 • Copia certificatului vehiculului responsabil de producerea accidentului;
 • Copia tichetului RCA de producerea evenimentului;
 • Proces verbal, Anexa 2 sau alte acte emise de politie din care sa reiasa cand si cum s-a produs evenimentul, precum si cine se face vinovat de producerea daunei (OBLIGATORIU);
 • Imputernicire de la firma, daca masina este trecuta in proprietatea unei firme;
 • Procura notariala, in cazul in care proprietarul nu se poate prezenta la efectuarea unei constatari daune auto Allianz;
 • Imputernicire de la firma de leasing, daca masina se afla in proprietatea unei firme de leasing.

In cazuri speciale, ti se pot solicita si documente aditionale, pentru o mai buna intelegere a evenimentului.
Pentru remedierea pagubelor provocate in urma unui accident, alege Dauneautobucuresti (dauneautobucuresti.ro) ca cel mai bun service cu care sa reduci la minimum efectele unui eveniment rutier neplacut.Aici,ai parte de asistenta completa la constatarea daunelor auto, deschidere dosar daune Allianz si notificare asigurator pentru autoturismul reparat in unitatea service-ului.Centrul este un service auto de exceptie, care iti pune la dispozitie un pachet de servicii ce iti pot fi de mare ajutor pe tot parcursul procesului de reparare a masinii tale. Te programezi telefonic, depuneti actele necesare si ai masina la schimb pe toata perioada reparatiilor.