Bucuresti

Dotări obligatorii pentru camera unui hotel de 5 stele

Dotări obligatorii pentru camera unui hotel de 5 stele

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 luna si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
101

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un hotel de cinci stele este o considerat atât o raritate, cât și o adevărată responsabilitate, pentru cei care dețin un astfel de business. Însă, hotelurile de 5 stele nu trebuiesc privite din aceeași perspectivă precum celelalte categorii de confort. Atunci când vorbim despre un hotel de 5 stele, ne referim la un hotel de lux, iar acest lucru spune multe despre criteriile specifice unei astfel de unități de cazare. Iar pentru a înțelege mai bine ce condiții trebuie să îndeplinească un hotel de 5 stele, iată care sunt dotările necesare într-o astfel de unitate de cazare, și care sunt serviciile oferite:

Dimensiunea camerei

În primul rând, un hotel de 5 stele trebuie să aibă peste 15 spații de cazare, iar camerele trebuie să fie mari și spațioase, iar băile de asemenea, fiind dotate cu echipamente moderne. O cameră cu un singur pat ar trebui să aibă o suprafață de 14 mp, în timp ce o cameră cu două paturi ar trebui să aibă 18 mp, iar un apartament din cadrul unui hotel de 5 stele trebuie să aibă minim 30 mp.

Mobilier

Spre deosebire de celelalte hoteluri, într-unul de 5 stele este obligatoriu ca mobilierul să fie nou și modern. Iar acesta trebuie să fie compus din pat, noptiere, fotolii, birou, cuier, oglindă și suport special pentru bagaje.
În ceea ce privește patul, acesta trebuie să fie acoperit cu o saltea de calitate, iar la rândul ei, aceasta trebuie să fie învelită într-o husă de protecție. Într-un hotel de 5 stele, lenjeriile de pat sunt de calitate superioară și sunt schimbate în fiecare zi de către personalul care se ocupă de curățenie.

Materiale textile

O cameră dintr-un hotel de lux trebuie să ofere un plus de confort clienților, așa că este obligatoriu ca ferestrele să aibă perdele și draperii. Iar podeaua ar trebui să fie acoperită cu o mochetă de calitate, care trebuie să fie bine aspirată și curățată, de fiecare dată.

Corpuri de iluminat

Pe lista corpurilor de iluminat se află plafonierele sau lustrele – în funcție de designul camerei, lămpile pentru citit, de lângă pat, dar și o veioză sau lampă specială, pentru birou.

Accesorii

Dintr-o cameră de lux nu pot să lipsească accesoriile pentru birou – de la hârtie, până la pixuri și agrafe, care pot fi utilizate la nevoie de către oaspeți. De asemenea, pe masă trebuie să se afle și un set de pahare și un fierbător de apă, în cazul în care clienții doresc să își prepare singuri un ceai sau o cafea.

Produse electronice

Televizorul, uscătorul de păr, seiful și telefonul sunt obligatorii într-o cameră de hotel de 5 stele. Iar pe lângă acestea, un minibar pentru hotel este absolut esențial, iar acesta trebuie să fie dotat corespunzător cu băuturi alcoolice și non-alcoolice, dar și cu mici gustări.

Produse consumabile

Un hotel de 5 stele trebuie să pună la dispoziția clienților produse hoteliere de cea mai bună calitate, iar pe lista consumabilelor se află seturile cu discuri demachiante și bețișoare pentru urechi, șamponul, gelul de duș, săpunul, halatul de baie, casca pentru duș, prosoapele și papucii de unică folosință.

Facilități

Într-un hotel de 5 stele, oaspeții se pot bucura de mai multe servicii suplimentare, cum ar fi accesul la piscină, săli de sport, saloane de înfrumusețare, SPA, florărie, cafenele și restaurante. De asemenea, hotelurile de 5 stele sunt dotate și cu centre de afaceri, unde se pot organiza conferințe, întâlniri sau evenimente speciale.
Fiecare client trebuie să beneficieze de un loc de parcare, iar întreaga clădire trebuie să fie dotată cu aer condiționat și lift.

În plus, față de alte hoteluri, cele de 5 stele trebuie să aibă recepția deschisă nonstop, portar, parcare cu valet, servicii de concierge, servicii room service nonstop, dar și servicii de curățătorie, iar personalul de la recepție trebuie să vorbească cel puțin două limbi străine.

Așadar, acestea sunt dotările obligatorii într-un hotel de 5 stele, însă, pe lângă echipamentele și mobilierul modern, este important ca o asemenea unitate de cazare să ofere și servicii și facilități exclusiviste, de înaltă calitate.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/bun-venit-camera-de-oaspe-i-cazare-dormitor-271639/