Bucuresti

Echivalarea diplomelor de studii pentru a emigra in alta tara

Echivalarea diplomelor de studii pentru a emigra in alta tara

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
196

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Daca esti un tanar absolvent si te lupti cu birocratia incercand sa-ti echivalezi diplomele de studii pentru a emigra in alta tara, ar trebui sa renunti la aceasta lupta si sa apelezi cu incredere la biroul de traduceri Iatom care se va ocupa cap-coada de tot, adica de intreaga procedura, inclusiv de curierat. Cand te muti in alta tara, trebuie sa intelegeti ca diplomele obtinute in tara natala trebuie echivalate adica confirmate. Exista doua modalitati de echivalarea a diplomei: evaluare si nostrificare. Nostrificarea este procesul de echivalare a documentelor de educatie primite acasa. Evaluarea este un proces in care calitatea educatiei primite acasa, este evaluata in conformitate cu standardele unei anumite tari. In urma unei reglementari clare, fiecare tara are propriile legi ale nostrificarii si evaluarii. Fiecare tara are propriile proceduri si capcanele de recunoastere a unei diplome. Inainte de procedura de recunoastere, documentul trebuie legalizat. Legalizarea poate fi de doua tipuri: cu apostila si legalizare consulara.

Echivalarea unei diplome pentru Finlanda Recunoasterea pentru zonele care necesita licenta inainte de examene (recunoasterea completa in astfel de discipline, confera titularului aceleasi drepturi ca si drepturile omului care au absolvit o specialitate similara in universitatile din Finlanda si UE) se face pe baza documentelor educationale, urmate de examene. Verificarea initiala a diplomei se realizeaza pe baza parametrilor descrisi mai sus. In plus, cel mai adesea este necesar sa urmezi cursuri suplimentare de pregatire si sa sustii examene. Echivalarea unei diplome pentru Franta In Franta, exista un sistem extrem de complex de echivalare a diplomelor.

Majoritatea solicitantilor nu depun o cerere la Ministerul Educatiei din Franta, ci la ministerul in care se specializeaza - medici - la Ministerul Sanatatii, veterinari - la Ministerul Agriculturii, arhitecti - la Ministerul Culturii, avocati - la Ministerul Justitiei, ghizi si traducatori - la Ministerul Turismului. Pe langa cererea de confirmare, vei avea nevoie de o justificare, de exemplu, pentru munca ta ai nevoie de o licenta, care este eliberata in prezenta unei diplome confirmate. Daca ai nevoie sa echivalezi o diploma pentru munca sau pentru un al treilea scop, contacteaza Iatom pentru a se ocupa de tot de A la Z. Desigur poti contacta o institutie speciala din cadrul Ministerului Educatiei ENIC-NARIC Franta (Reteaua Europeana a Centrelor de Informatii - Centre de informare nationale pentru recunoasterea academica) - o organizatie internationala pentru recunoasterea academica si profesionala a diplomelor straine, unde poti obtine un document care confirma nivelul tau de educatie romaneasca pentru a lucra in Franta, insa ar trebui sa stii ca acest document nu este o diploma si nu o echivaleaza.

Echivalarea unei diplome pentru Portugalia Decizia privind recunoasterea calificarilor se ia pe baza conformitatii curriculumului, nu a specialitatii. Iatom iti va recomanda cea mai apropiata specialitate apropiata de diploma ta in materie si ore. Daca educatia primita coincide cu programul universitar portughez, atunci ai toate sansele de a lua imediat o decizie pozitiva privind recunoasterea diplomei. Vei primi un document corespunzator care sa ateste ca specialitatea ta dobandita in tara de origine, este recunoscuta egala cu portugheza. Daca programele de formare sunt diferite, NARIC notifica candidatul despre examenele si subiectele pe care trebuie sa le parcurga suplimentar si sa confirme pentru promovarea examenelor. Ai dreptul sa alegi singur o universitate. Dar pentru a confirma unele specialitati, in special - medic, profesor, arhitect - este necesar sa treci examenele de stat.

Echivalarea unei diplome pentru Austria Exista doua modalitati de echivalarea a diplomelor - prin intermediul universitatii cu promovarea examenelor lipsa ale universitatii, care are aceeasi specialitate si prin Consiliul austriac de acreditare (Enic Naric Austria).

Aveti nevoie de pregatirea documentelor pentru a emigra sau a gasi un loc de munca in strainatate? Consilierii IATOM vă stau la dispozitie.

Autor