Bucuresti

Eco-Aqua.ro - Lamele decantoare pentru sisteme de purificare a apelor uzate - Solutii moderne si performante

Eco-Aqua.ro - Lamele decantoare pentru sisteme de purificare a apelor uzate – Solutii moderne si performante

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 8 ore
Vizualizari
531

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Apa de consum contine anumite concentratii de impuritati care nu trebuie sa depaseasca valorile impuse de catre normele de potabilitate.

Sarcina de a reduce nivelul crescut de impuritati revine statiilor de tratare a apei, care beneficiaza de diverse instalatii si constructii, astfel incat apa ce ajunge la consumator sa fie potabila. Decantorul lamelar este una dintre metodele folosite pentru tratarea si purificare apei, astfel ca Eco Aqua va ofera o parte dintre componentele ce alcatuiesc aceasta instalatie, printre care si lamele decantoare.

Eco-Aqua.ro - Despre lamele decantoare si modul de tratare al apei – Alternative diverse si eficiente


Decantarea apei reprezinta procesul de separare a particulelor si impuritatilor solide aflate in suspensie, prin intermediul fortelor gravitationale.

In acest sens, exista decantorul lamelar, care este o constructie hidrotehnica special conceputa pentru a imbunatati calitatea apei sau chiar altor fluide. Un mare rol in au aceste lamele decantoare, cu ajutorul carora eficienta decantorului creste semnificativ.

Acestea lamele au o pozitie inclinata, ceea ce creste suprafata de decantare si viteza de sedimentare a particulelor solide si faciliteaza curgerea namolului.

De asemenea, debitul de lichid tratat creste odata cu numarul peretilor despartitori, dat fiind ca structura acestor decantoare este adaptata in functie de fiecare instalatie in parte.

Cum actioneaza aceste lamele decantoare si cat de eficiente sunt?
Dupa cum spuneam, rolul decantorului este acela de a separa particulele solide in suspensie de lichidul aflat in bazin.

O mare parte din procesul de purificare a apei se datoreaza acestor lamele decantoare, ce sunt controlate in mod automat si care functioneaza de obicei in jur de 10-20 de minute, in functie de concentratia de impuritati din apa.

Odata purificata, apa ajunge in bazinul de nivel, acolo unde sunt controlate nivelul de namol si apa. Pentru a se obtine un pH permisiv, purificarea apei se face cu ajutorul hidroxidului de sodiu sau altor substante chimice ce pot imbunatati calitatea apei uzate.

Eco Aqua – Sisteme de raclare cu lamele decantoare realizate personalizat
Asadar, aceste lamele decantoare sunt utilizate ca echipament de raclare si servesc decantoarelor radiale in procesul de colectare si transport a impuritatilor din apa.

Acestea nu doar ca ajuta la separarea acestor particule, dar le si evacueaza in bazinul colector, lasand apa cat mai curata. Decantoarele cu lamele sunt deosebit de eficiente, avand un consum energetic redus, o durata de viata lunga si intretinere facila.

Sisteme de tratare a apei cu lamele decantoare – variante constructive numeroase
Avantajul acestor sisteme de tratare si purificare a apei cu ajutorul unor lamele decantoare inclinate consta in flexibilitatea de proiectare si constructie.

Asadar, un dencantor poate fi adaptat in functie de volumul de apa ce necesita procesare, precum si in functie de alti factori ce pot facilita tratarea acesteia.

Eco Aqua propune nu doar lamele colectoare de foarte buna calitate, ci si o serie de alte produse specializate care sa ajute la obtinerea unei ape potabile in conformitate cu normele aflate in vigoare.

Pentru informatii suplimentare, accesati eco-aqua sau utilizati datele de contact:
Tel / Fax: 0040364417173
Mobil: 0764183771, 0752137832, 0740075755
E-mail: office @ eco-aqua.ro

Autor