Bucuresti

"Esafodaje pentru lucruri mici" - expozitie de pictura Tudor Marinescu

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 8 ani si 7 luni
Vizualizari
826

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 7 iunie 2010 - Miercuri 30 iunie 2010 

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Esafodaje pentru lucruri mici

Pictura de Tudor Marinescu la Institutul Cultural Roman

Luni, 7 iunie 2010, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va avea loc vernisajul expozitiei de pictura „Esafodaje pentru lucruri mici" a artistului Tudor Marinescu.

„Lucrarile pe care le expune Tudor Marinescu la ICR, sub titlul Esafodaje pentru lucruri mici fac parte dintr-o noua serie, majoritatea fiind realizate in 2010. Este vorba despre reluarea, sub o alta forma, a unor teme si motive abstracte asupra carora a meditat si lucrat artistul inca de la inceputul anilor 2000. Exercitiu de gest, Well you needn’t, Locul 1,2,3 sau Resort isi gasesc continuari logice in Improvizatie pentru un cub alb, Lucruri mici si Ratacirile unui pianist. Povesti vizuale despre ritmuri, acorduri cromatice (consonante sau disonante) si, daca lectorul doreste, despre incercarea labirintului.

Marinescu revine la abstract dupa o serie de lucrari figurative, incercand sa gaseasca noi solutii de exprimare, care sa sprijine micile lucruri, geometriile sau liniile simple prin spatii greu incercate cromatic.

Imaginile abstracte la care face apel sunt plasate conceptual intr-o zona de granita, intermediara, incerta. Este vorba despre niste povesti vag creionate, difuze sau despre niste zone intermediare, in care imaginatia si realitatea sunt reconstruite (grafic) dupa grile de uz intern. Arhetipul ramane, insa, la vedere, ascuns partial sub jocul tuselor si contururilor." -Mihai Plamadeala

Tudor Marinescu (n.1969) a absolvit Universitatea Nationala de Arta din Bucuresti in 1996, clasa profesorilor Vladimir Zamfirescu si Florin Ciubotaru. Lucrarile sale au fost expuse atat in tara („10 pentru deceniul X" – Galeria Municipiului Bucuresti, 2010; „Deceniul 1 – generatia ’96" – Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia, 2006; Peisagisti in Gradina Muzeului Cotroceni, 2002 etc), cat si in strainatate (Luxemburg, 2007; Venetia – Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica, 2001 etc).

Expozitia va fi deschisa in perioada 7 - 30 iunie. Accesul este liber.

http://www.icr.ro/esafodaje