Bucuresti

Exerciții de recuperare pentru stenoza spinală și hernia de disc

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
78

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Atât hernia de disc, cât și stenoza spinală sunt afecțiuni ale coloanei vertebrale care pot provoca dureri și disconfort. Cu toate acestea, cele două afecțiuni sunt diferite în ceea ce privește cauzele și tratamentul lor.

Cum se produce hernia de disc?


O hernie de disc se produce atunci când partea interioară a unui disc vertebral iese prin partea exterioară a acestuia. Acest lucru poate cauza presiune asupra nervilor din zona respectivă și poate provoca dureri, furnicături sau slăbiciune în picioare sau în alte părți ale corpului.

Cauzele herniei de disc pot include:

 • vârsta;
 • traumele;
 • factorii genetici;
 • obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul sau sedentarismul.

Tratamentul herniei de disc poate varia de la analgezice și exerciții fizice până la intervenții chirurgicale, în funcție de gravitatea afecțiunii și de simptomele asociate.

Cum se produce stenoza spinală?


Pe de altă parte, stenoza spinală se referă la îngustarea canalului spinal. Această presiune asupra măduvei spinării poate duce la pierderea funcției nervoase în orice zonă de-a lungul măduvei, sub zona sau comprimată, pe termen îndelungat sau în mod ireversibil.

Cauzele stenozei spinale pot include:

 • vârsta;
 • artrita;
 • traumatismele;
 • alte afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Tratamentul stenozei spinale poate include analgezice, exerciții fizice, terapie fizică sau intervenții chirurgicale.

Ce exerciții se recomandă pentru recuperare în hernia de disc și stenoza spinală


Înainte de a începe orice program de exerciții de recuperare pentru hernia de disc sau stenoza spinală, este important să se consulte un medic specialist pentru a determina ce tip de exerciții sunt potrivite pentru fiecare pacient în parte și cât de intens să fie practicate. În general, exercițiile de recuperare pentru aceste afecțiuni se concentrează pe întărirea mușchilor.

Acestea pot include următoarele:

 • Exerciții de întindere a mușchilor

Acest tip de exercițiu implică întinderea și relaxarea mușchilor pentru a reduce tensiunea în zona afectată. Aceste exerciții pot fi utile în ambele afecțiuni.

 • Exerciții de stabilizare a coloanei vertebrale

Aceste exerciții se concentrează pe întărirea mușchilor pentru a ajuta la menținerea coloanei vertebrale într-o poziție stabilă și sănătoasă. Aceste exerciții pot fi utile în stenoza spinală.

 • Exerciții de întărire a mușchilor

Aceste exerciții implică întărirea mușchilor pentru a reduce simptomele și pentru a preveni recidiva afecțiunii. Aceste exerciții pot fi utile în hernia de disc.

Exercițiile de recuperare pot fi benefice pentru ameliorarea simptomelor herniei de disc și stenozei lombare. În general, este important să începeți cu exerciții ușoare și să le creșteți gradual pentru a evita exacerbarea simptomelor. În plus, exercițiile ar trebui să fie adaptate la nevoile individuale ale fiecărei persoane și să fie practicate sub supravegherea unui specialist.