Bucuresti

Expozitia de sculptura Semne si profetii - Vlad Dan Perianu

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Vizualizari
1222

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 16 septembrie 2014 - Sambata 4 octombrie 2014Marti-sambata: 11:00-19:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

“SEMNE ȘI PROFEȚII” – Expozitie de sculptură la GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33"

Marţi, 16 septembrie 2014, ora 19.00, VĂ INVITĂM la vernisajul Expoziţiei de sculptură “SEMNE ȘI PROFEȚII” a artistului VLAD DAN PERIANU.

Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase„).

Expoziția va rămâne deschisă până pe 4 octombrie 2014.

PROGRAM Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33”:
marți – sâmbătă, orele 11.00 – 19.00

Ataşat găsiţi prezentarea și câteva dintre lucrările sculptorului Vlad Dan Perianu.

Referințe critice:

Materia sculptată cu suflet și pricepere este lemnul în esențe și culori naturale diferite. Unele lucrări au primit intuitiv și accente valorice de alburi colorate, ce se armonizează splendid cu dăltuirea în scobituri și plinuri cu răsuciri ovale ca împletiturile străbunilor cioplitori ai satelor noastre. Robustetea exprimării este admirabil îmblânzită de unele detalii care ne atrag atenția privind lucrarea în totalitatea ei. Subiectele transmit ecouri impresionante în unde spirituale fie de tradiție etnografică, fie intelectuală. Obiectul sculptat este foarte bine definit în spațiul artei. Este ca o poezie concentrată cu sentimente, gânduri și idealuri, ce se desfașoară într-un timp scurt. La Vlad Dan Perianu vocabularul exprimării sculpturale conține esențe de comunicare sigură în timp cu privitorul. Aceasta constituind una dintre cele mai importante calități artistice.” - Vasile Grigore, critic de artă

„Obiectele lui Perianu exprimă, marea dragoste a artistului pentru combinațiile de material, între care lemnul joacă mereu rolul dominant” - Maria Lie-Steiner, critic de artă

Cumpănim des îndrăzneala colării materialelor în balans cu incongruența lor, genuinul idolilor cu barbaria formală, asamblajul în balans cu aleatoriul compozițional…” - Aurelia Mocanu, critic de artă.

În martie 2014a avut loc inaugurarea noii GALERII de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33” marcată de un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului Cătălin Geană şi al celei de fotografie HairDesign “ARTA se MIŞCĂ” a Cristinei Grama şi a echipei sale FASON.

A urmat în aprilie 2014 vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare “ŞAPTE PICTORI”. Au expus timp de două luni artiştii plastici Anna Ravliuc, Laurenţiu Midvichi, Mariana Gavrilă Vesa, Georgeta Constantinescu, Stela Vesa, Alina Vodăşi Florentin Vesa.

În iulie 2014 a fost găzduită o altă expoziție - eveniment care s-a bucurat de mare succes, și anume expoziţia de mozaic și pictură“MARI ACTORI”a artiștilor Mircea Tudor Asciu și Rozalia Lenke Pușcaș.

Pe 12 august2014a avut locvernisajul Expoziţiei de pictură “ÎNCEPUTUL IUBIRII” a artisteiMihaela Panaitescu, iar pe 2 septembrie, cel al Expoziţiei de pictură“JURNAL DE CĂLĂTORIE”a artistei CORINA PREDA PERIANU,evenimenteorganizate tot de GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33”.

VĂ AŞTEPTĂM asadar marți 16 SEPTEMBRIE 2014, ora 19.00 la vernisajul Expozitiei de sculpturã “SEMNE ȘI PROFETII”, eveniment, organizat la GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33”.

Evenimentul va fi urmat de un cocktail.