Bucuresti

Expozitia Fragmente de traditie @ Muzeul Taranului Roman

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
853

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 1 februarie 2010 - Duminica 28 februarie 2010 

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Obiectele artei populare romanesti in viziunea tinerilor artisti

Au intre 10 si 15 ani si indragesc arta populara romaneasca, oricat de putin obisnuit ar suna. Picteaza, deseneaza si modeleaza, dar si studiaza la cursurile de arte vizuale, organizate pentru ei de Clubul de Excelența Dan Voiculescu. Pentru ca isi doresc sa afle mai multe despre arta traditionala romaneasca.

In cadrul proiectului "Fragmente de traditie", 45 de copii vor vizita, pe parcursul lunii februarie, Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Apoi, intorsi printre creioane si pensule, vor aduce in lucrarile lor acele elemente ale artei populare care i-au impresionat. Si astfel, acele marunte "Fragmente de traditie" vor gasi, pe mai departe, pastratori tineri, entuziasti si plini de har.

Programul acestor vizite este structurat tematic, astfel, fiecare vizita in parte va incerca sa abordeze cate o tema anume. Prima tema aleasa pentru vizita din 2 februarie a fost: "Expresivitati ale artei populare romanesti in ceramica traditionala".

A doua vizita la muzeu, o noua tema: "Elementele de mobilier ale unei case traditionale". Copiii din cadrul Clubului de Excelenta Dan Voiculescu care au ales sa studieze aceasta tema, au participat miercuri, 10 februarie la o vizita Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, care s-a incadrat in aceasta tematica. Pentru ca sunt pasionati de artele vizuale, ceea ce i-a impresionat la muzeu a capatat forma unor schite, tablouri si planse.Totul pentru ca acele marunte "Fragmente de traditie" sa gaseasca, mai departe, pastratori tineri, entuziasti si plini de har. La sfarsitul lunii februarie 2010, lucrarile nascute din aceasta experienta vor putea fi admirate intr-o expozitie intitulata "Fragmente de traditie". Iar talentul si pasiunea lor, munca depusa vor fi rasplatie asa cum merita. Cele mai bune lucrari vor fi recompensate cu premii!

Proiectul "Fragmente de traditie" este derulat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei prin intermediul Clubului de Excelenta Dan Voiculescu, club care reuneste copii și tineri deosebiți, cu aptitudini si talente remarcabile, in diferite domenii de activitate.