Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Expozitie de pictura Elena Birhala - Primavara Sufletului

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 10 ani si 7 luni
Apartine de
Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu Bucuresti
Vizualizari
1963

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 11 aprilie 2014 - Vineri 25 aprilie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

ASOCIAȚIA CULTURALĂ ARTAR, în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” și Primăria sector 4, vă invită vineri 11 aprilie 2014, ora 18, la vernisajul expoziției de pictură “Primăvara sufletului” a artistei Elena Bîrhală Pascu.

În deschidere vor vorbi Roxana Bărbulescu – critic de artă - și Dr Prof Mihaela Palade – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

“Lucrările Elenei Bîrhală Pascu emană din prima clipă veselie. Gama cromatică diversă, culorile calde, pline de lumină umplu de vibraţie spaţiul tablourilor. Ataşamentul personal față de universul floral, dar şi faţă de copii, florile vieţii, este evident în lucrările sale, reprezentând elementul fundamental al propriului univers artistic, confesiunea vizuală a artistei. Freamătul trăsăturilor de penel, al tuşelor sigure, cromatica, transferă florilor întreaga vitalitate exprimând în acelaşi timp, de fapt, o mulţime de nuanţe sufleteşti.”

“Artista se regăseşte în special în florile de câmp, aşa cum ea însăşi recunoaşte atunci când spune că dacă ar fi să-şi facă autoportretul, ar lua un buchet de flori de câmp şi l-ar lăsa să cadă lejer într-un vas. Picturalul şi decorativul se îmbină armonios, iar bucuria culorilor, a jocurilor de culoare, se revarsă direct în sufletele noastre pentru că artista reuşeşte să ne transmită prin fiecare tuşă, propriul sentiment de bucurie şi imensa stare de bine pe care le are când pictează.”

Roxana Bărbulescu

În preajma sfintelor sărbători de Florii, primiți primăvara în suflet admirând florile transpuse cu măiestrie pe pânză de artista Elena Bîrhală Pascu. Tablourile vor fi expuse în perioada 11 – 25 aprilie 2014, în frumoasa clădire în stil neoromânesc, situată pe strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, București, sediul Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro