Bucuresti

Factorii care influențează alegerea unui furtun pentru grădină

Factorii care influențează alegerea unui furtun pentru grădină

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
311

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În cazul în care locuiți la casă și aveți o grădină, indiferent că vă ocupați de cultivarea legumelor sau creșterea florilor, sau că aveți gazon, cu siguranță o stropitoare și un furtun pentru grădină vă sunt necesare. Este nevoie să udați culturile sau gazonul, iar stropitoarea reprezintă cea mai bună alegere pentru suprafețele mici de teren, pentru a vă uda plantele.

Pentru o grădină ceva mai mare, veți avea nevoie de un furtun grădină pentru udarea regulată a gazonului sau a plantelor, iar pentru a vă asigura de faptul că alegeți furtunul potrivit necesităților dvs., există câțiva factori importanți pe care trebuie să îi luați în considerare, după cum urmează:

Materialul

Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare în momentul în care aveți nevoie de un furtun pentru grădină, este materialul din care acesta este fabricat. În funcție de materialul din care este fabricat, furtunul va fi mai mult sau mai puțin flexibil, mai mult sau mai puțin rezistent, și mai scump sau mai ieftin. Se poate alege un furtun pentru grădină din cauciuc (este rezistent la temperaturi înalte și la oscilații de temperatură, dar și la presiuni mari), dar există și alte alternative precum furtunul din nylon care este ușor și flexibil, sau furtunul din plastic, furtunul din silicon sau furtunurile armate. Cele mai căutate sunt însă furtunurile din cauciuc.

Dimensiunile

În mod evident, dimensiunile furtunului contează foarte mult, și trebuie să vă asigurați că alegeți un furtun care să aibă lungimea corespunzătoare propriilor necesități, astfel că pentru o grădină din imediata apropiere a locuinței, un furtun care are 10-20 de metri ar putea fi ideal. Se poate opta și pentru unul de 30 de metri, pentru a vă asigura că lungimea nu reprezintă o problemă.

Presiunea

Un alt factor important de luat în considerare este presiunea apei. Când este nevoie de un furtun pentru o presiune mare a apei, trebuie optat pentru un furtun armat, prevăzut cu întărituri, pentru că acestea au o durată de viață îndelungată. Pentru o presiune joasă a apei, cea mai bună soluție este reprezentată de furtunul de cauciuc.

Temperatură

Nu în ultimul rând, contează foarte mult și temperatura. Dacă apa care circulă prin interiorul furtunului este fierbinte, varianta unui furtun din plastic sau nylon nu este una bună, pentru că sunt mari șanse că furtunul să se deformeze. Merită menționat faptul că și expunerea furtunului la temperaturile externe în mod constant, poate afecta durabilitatea și integritatea acestuia.

Așadar, acestea sunt detalii de bază pe care trebuie să le cunoașteți în momentul în care vă aflați în căutarea furtunului pentru grădină. Țineți cont de aceste detalii, și în funcție de necesitățile și bugetul dvs., veți face alegerea corectă.

Articol redactat de SEO365.ro