Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Fata babei si fata mosneagului

Detalii eveniment

Telefon
0213152377
Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Apartine de
Teatrul Tandarica
Vizualizari
1886

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 10 septembrie 202311:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Fata babei și fata moșneagului


Spectacolul este o lectură modernă a poveștii lui Creangă în care valorile general umane cum ar fi cinstea, bunătatea şi destoinicia pot ajuta pe oricine să răzbată în viaţă.

Trăiau odată într-un sat o babă şi un moşneag. Fiecare dintre ei avea o fiică. Fata moşului era cuminte, harnică, frumoasă şi ascultătoare, iar fata babei era urâtă şi rea. Fata moşului îndeplinea toate muncile grele pe care i le cereau baba şi fata ei să le facă, dar cele două erau mereu nemulţumite. Sătul de ocarele pe care le îndura fata lui, moşneagul o îndeamnă să plece căci e „rea de gură şi înnărăvită". Fata moşului plecă de acasă şi, în drumul ei, întâlni o căţeluşă bolnavă, un păr plin de omizi, un cuptor dărăpănat şi o fântână părăsită. Ea s-a oprit din drum şi i-a îngrijit, apoi a mers mai departe să-şi caute stăpân. În cele din urmă, a întâlnit o bătrână, Sfânta Duminică, care o găzdui şi o rugă să-i facă de mâncare şi să-i îngrijească copilașii. Întoarsă de la biserică, a găsit copiii hrăniţi şi, fiind foarte mulţumită, o chemă pe fata moşului să-şi aleagă din pod o ladă.

Fata îşi alege cea mai mică şi mai urâtă ladă şi se întoarce acasă. În drum spre casă, e întâmpinată de cuptor, care-i dă plăcinte, de fântână, care-i potoleşte setea şi-i oferă două pahare de argint, de păr, care-i dă pere dulci, şi de căţeluşa care-i oferă o salbă de galbeni. Fata ajunge acasă şi, din lada primită de la Sfânta Vineri, umple gospodăria moşneagului cu herghelii de cai, cirezi de vite şi turme de oi. Fata babei privi cu ură la tot ce adusese fata moşului şi plecă şi ea lăudându-se că va aduce mai multe bogăţii. Întâlneşte, ca şi fata babei, căţeluşa bolnavă, părul plin de omizi, cuptorul dărăpănat şi fântâna părăsită, dar nu îngrijeşte pe nimeni. Ajunge şi ea la Sfânta Duminică unde va face treburile casei cu nepricepere. Înainte de a pleca de la bătrână, îşi alege şi ea o ladă (cea mai mare şi mai frumoasă) şi, în drum spre casă, cuptorul, fântâna, părul şi căţeluşa refuză, la rândul lor, să o ajute. Ajunsă acasă, din lada aleasă, au ieşit balauri care au înghiţit-o pe babă cu tot cu fata ei.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: teatru

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro