Bucuresti

Folosirea aerului in dispozitive cu cilindri pneumatici

Folosirea aerului in dispozitive cu cilindri pneumatici

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
923

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cilindrul de aer, care este, de asemenea, cunoscut dupa denumirea specifica de cilindru pneumatic este un dispozitiv care functioneaza mecanic pentru a produce o forta combinata cu miscarea pentru a alimenta echipamente si dispozitive cu aer comprimat de inalta presiune. Functia stiintifica pentru a descrie actiunea acestor mecanisme este conferirea de conversie a energiei potentiate de aerul comprimat in energie cinetica sau in energie de miscare.

Energia mecanica produsa de cilindri pneumatici este realizata pentru a extinde, fara aport de energie externa, gazul si implicit aerul. Expansiunea, care este si principalul factor care contribuie la crearea de energie cinetica, apare datorita gradului de presiune stabilita de catre gazul comprimat, care este la o presiune mai mare fata de presiunea atmosferica. Extinderea aerului forteaza pistonul cilindrului sa isi mute directia si implicit sa conduca la o miscare a aerului in interiorul echipamentelor si mecanismelor utilizate.

Tipuri de cilindri pneumatici utilizati in industria automatica


Bazat pe designul sistemului de cilindru, un dispozitiv de tipul cilindrului pneumatic se foloseste pentru o multitudine de operatiuni. Exemplele includ si capacitatea de a efectua diverse sarcini fara o alta interventie in prealabil, pentru a efectua o cursa completa pentru punctele de oprire intermediare ale dispozitivelor, incat sa se ajusteze sau sa se controleze lungimea de extindere sau de retragere a pistonului. De obicei cilindrii pneumatici se utilizeaza in componenta echipamentelor pentru masini auto, pentru mobilier, pentru biciclete de fitness, pentru dispozitive mecanice, autovehicule de mare tonaj, utilaje agricole si pentru dispozitive de sustinere a greutatii. De altfel, TehnoVest este lider in proiectarea si dezvoltarea de supape, cilindri, precum si componente pneumatice pentru piata de automatizari industriale.

Acesti cilindri pneumatici sunt dispozitive care folosesc presiunea aerului pentru a pune in miscare aerul liniar, regasit intr-un compresor de aer. Un cilindru de aer tipic are o tija si un piston care opereaza orice echipament tehnologic. Tipul de cilindri pneumatici contin actiune dubla, actiune simpla, cu cuplaj mecanic sau magnetic, pentru a conferi forta necesara presiunii echipamentului. Un cilindru pneumatic fara tija este mai degraba un piston conectat la un cuplu de alimentare in interiorul sau. Diferitele tipuri de cilindri includ cilindri cu cablu, cu butelii de aer cuplate magnetic sau cilindri tip banda.

Cilindrii cu aer sau cilindrii pneumatici sunt disponibili intr-o mare varietete de dimensiuni si pot varia, de la dimensiunea de 2,5 mm utilizati pentru componente electronice, pana la 400 mm pentru a conferi suficienta forta pentru a ridica o masina. Unii cilindri pneumatici ajung si la un diametru de 1000 mm si sunt folositi in locul cilindrilor hidraulici pentru circumstante speciale ce ar pune in pericol securitatea utilajelor si siguranta personalului care manevreaza astfel de dispozitive.

TehnoVest.ro ofera cilindri cu un singur punct de actiune, cilindri cu dubla actiune, cilindri cu aer rotativ, cilindri cu aer tip tija si cilindri telescopici. Acestia sunt de preferat din mai multe motive care includ operatiuni fara zgomot si eliminarea operatiunilor care necesita stocarea de lichide, cum este in cazul cilindrilor hidraulici. Un cilindru pneumatic este o baza de aer pentru un mediu curat si ecologic, pentru ca nu polueaza mediul.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306