Bucuresti

Furnissa: despre importanța unei table de scris de calitate

Furnissa: despre importanța unei table de scris de calitate

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 zile si 2 ore
Vizualizari
45

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Procesul de învățare la copii este permanent. Încă din primele zile după naștere, aceștia cunosc lumea și încep să învețe gradual cum să ajungă adulți autonomi. Independența este strâns legata de acest proces de învățare care, o data cu trecerea timpului se și amplifică.

Atunci când ajung la etapa școlară, copiii au nevoie de cât mai multe instrumente pentru a înțelege cât mai bine noile noțiuni. Pe tabla de scris ei au ocazia să exerseze și să puna în pratica toate aspectele învățate de la dascăli. Responsabilitatea cadrelor didactice nu a fost niciodată simpla. Satisfacția cel mai dedicați profesori este de a vedea faptul că cei mici înțeleg termenii predați și pot să se descurce singuri în rezolvarea problemelor, crearea textelor, scriere sau citire. Marea majoritate a acestora testează tot felul de tertipuri prin care îi pot face pe cei mici să înțeleagă materia.

Dintre aceste modalități de predare, cea mai veche și eficienta este tabla. Pentru a-și dedica țoață atenția asupra celor predate, copii au nevoie și de elemente vizuale pe care să le asocieze celor auditive. Astfel, tablele pentru scris sunt soluția optima în scoli, licee și universități pentru o înțelegere cât mai corecta și mai ampla a subiectelor. O singură persoană care să învețe un număr considerabil de copii poate părea imposibil în lipsa unui astfel de instrument. Dascălii ar trebui să meargă la fiecare copil în parte și să explice pe foaie ceea ce preda pentru că aceștia să poată face asocieri. În cazul practicii normale, prin predarea și explicarea la tabla, copii au ocazia de a pune întrebări de interes pentru întreg colectivul.

Furnissa este unul dintre partenerii de nădejde al unităților de învățământ. Punerea la dispoziție a tuturor instrumentelor necesare pentru o desfășurare corecta a lecțiilor de curs face obiectul activității lor. Încrederea au castigat-o odată cu demonstrarea calității produselor furnizate și a rezistentei lor în timp.

Scoaterea la tabla de scris: pedeapsă sau oportunitate?


Un adevărat mit care s-a creat în jurul tablei pentru scris este bazat pe o forma de pedepsire. Desi în fiecare zi își demnostreaza utilitatea în fata elevilor sau a studenților, teama de a fi în fata grupului scolar și de a greși îi împiedică să se comporte natural. Astfel, copiii timizi pot fi inhibați de momentul în care sunt invitați în fata clasei, la tabla de scris. O alta responsabilitate a îndrumătorilor este aceea de a-i face pe cei mici să înțeleagă, încă de la primele interacțiuni, oportunitatea ce li se oferă. Prin numirea acestora pentru a rezolva temele la tabla au prilejul de a demonstra ceea ce au învățat și, bineînțeles, ocazia de a fi recompensați.

Sistemul de notare este forma cea mai populară prin care meritele elevilor sunt scoase în evidentă. Însă, pe lângă acest aspect, alte elementele importante se pot adaugă atunci când un copil are curajul de a ieși în fața clasei. Laudele pe merit și aprecierea efortului sunt printre cele mai importante „cărămizi” care construiesc baza dezvoltării psihologice normale la copii.