Bucuresti

Gemologia si gemologul

Gemologia si gemologul

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1267

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gemologia si gemologul

In opinia managerului Casei de Bijuterii Noblesse, Dan Giurgiu, gemologul este specialistul care se ocupa cu studiul pretioase, iar gemologia este stiinta care se ocupa cu clasificarea si evaluarea pietrelor pretioase.

Un gemolog profesionist trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a profesa in aceasta meserie. Sa aiba credibilitate si experienta, o educatie solida in domeniul pietrelor pretioase atat teoretic cat si practic, sa studieze, sa cerceteze si sa se perfectioneze in acest domeniu toata viata. Sa aiba laborator propriu si performant, acces la bibliografia de specialitate. Sa fie impartial si mai ales, si nu in ultimul rand sa iubeasca cu adevarat aceasta meserie. Foarte important; gemologul nu cumpara si nu vinde pietre pretioase, doar le analizeaza, le clasifica si le certifica.

Din pacate adesea se face confuzie intre gemolog si bijutier. Gemologul se ocupa strict de pietrele pretioase iar bijutierul se ocupa cu metalele pretioase. Bijutierul nu poate sa clasifice si sa certifice pietrele pretioase. O alta confuzie este cu cei care urmeaza cursuri sau programe scurte (una doua saptamani) de informare in gemologie.
Ca sa ajungi gemolog certificat trebuie sa ai o practica indelungata si sa fii recunoscut de o asociatie gemologica internationala, intrucat simpla absolvire a unui curs sau program intensiv nu inseamna ca ai devenit gemolog recunoscut international. De asemenea faptul ca ai abilitatea de a recunoaste (relativ) o piatra pretioasa nu inseamna ca esti gemolog.
Gemologia este o stiinta exacta, foarte riguroasa si de asemenea o arta.

Articol furnizat de:
Casa de Bijuterii Noblesse din Timisoara

Filtre stire

Data crearii: Saptamana trecuta, Luna trecuta, Anul curent