Bucuresti

Ghid de întreținere a aparatului de aer condiționat

Ghid de întreținere a aparatului de aer condiționat

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
84

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Aparatele de aer condiționat sunt printre cele mai utile și apreciate obiecte, în prezent, deoarece acestea rezolvă una dintre cele mai comune probleme ale prezentului și anume temperatura. Aparatul de aer condiționat este un dispozitiv ce poate fi utilizat atât pentru producerea aerului cald, cât și pentru climatizarea din timpul verii, prin producerea aerului rece. Pentru a putea funcționa în mod corect, aparatul de aer condiționat necesită o întreținere corectă, așa că în cele ce urmează îți prezentăm un ghid complet de mentenanță.

Curățarea filtrului


Filtrul are un rol foarte important în retenția prafului și a altor particule și impurități, iar din acest motiv este nevoie de o curățare frecventă a acestuia. Filtrele se pot scoate și pot fi spălate, pentru ca suprafața acestora să nu fie obturată de murdărie. Este nevoie însă ca acestea să fie demontate conform specificațiilor producătorilor, deoarece spre exemplu, aparatele de aer condiționat Daikin sunt diferite de alte modele de pe piață tocmai prin faptul că oferă o fiabilitate mai mare a produselor. Curățarea filtrelor ar trebui să se facă la cel puțin două luni tocmai pentru a nu permite blocarea acestora și dezvoltarea microbilor, bacteriilor și microorganismelor care pot fi răspândite în locuințe prin aerul condiționat.

Curățarea conductelor


Din când în când este nevoie să îți îndrepți atenția și spre elementele componente ale sistemului și să cureți conductele de ventilare. Pentru acest lucru s-ar putea să ai nevoie de ajutorul specialiștilor, deoarece aceștia pot folosi dispozitive speciale, cu presiune, care pot curăța în profunzime. În acest fel pot fi preîntâmpinate problemele care țin de funcționarea defectuoasă a aparatului, dar și cele care țin de exploatarea în siguranță a acestuia.

Curățarea unității exterioare


Unitatea exterioară este în permanență expusă intemperiilor și factorilor externi. Pe lângă faptul că aparatul funcționează în mod continuu, așadar trebuie să facă un efort, el este și expus, prin intermediul unității exterioare, la razele soarelui, la vânt, ploaie și zăpadă. Este nevoie așadar să fie curățată în mod frecvent și unitatea exterioară, atât de impurități pe suprafață, cât și la interiorul acesteia.

Curățarea zonelor izolate


Zonele de tubulatură care sunt izolate necesită o atenție specială, deoarece acestea influențează în mod direct buna funcționare a aparatului de aer condiționat. Este nevoie ca din când în când să schimbi acest material de izolare, folosind în schimb o bandă nouă, curată. Acest lucru trebuie făcut după fiecare sezon de utilizare, pentru a avea certitudinea că reparația este de durată și acoperă nevoia de rezistență și durabilitate a întregului sistem. Acest lucru trebuie făcut atât pentru cablurile interioare, aferente unității din cameră, cât și în cazul unității exterioare.

Completarea sau umplerea cu freon


Pentru ca un aparat de aer condiționat să funcționeze în mod corect el trebuie să beneficieze de freon. Cu ajutorul acestuia se produce răcirea aerului, iar completarea cu freon este așadar esențială pentru utilizarea aparatului în cele mai bune condiții. Pentru a face umplerea sau completarea cu freon este nevoie să apelezi la tehnicieni specializați care să te ajute să rezolvi problemele întâmpinate la aparatul tău de aer condiționat.

Întreținerea aparatului de aer condiționat este un pas important pentru funcționarea acestuia. Pe lângă a alege un produs calitativ, de la mărci de renume, este nevoie să fii atent și la etapele care vizează mentenanța aparatului, pentru ca acesta să funcționeze corect. Documentează-te cu privire la tipul tău de aparat și cere ajutorul specialiștilor care să te ghideze cu nevoile acestuia, pentru ca tu să te poți bucura de confort.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/aer-conditiionat-6605973/