Bucuresti

Granitul: pardoseala perfectă pentru terase

Granitul: pardoseala perfectă pentru terase

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
67

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Granitul este o piatră naturală cu o durabilitate foarte mare, lucru care îl recomandă adesea pentru utilizare într-o multitudine de proiecte de placare. Granitul este folosit de foarte multă vreme pentru lucrări de realizare a blaturilor, glafurilor, sau a treptelor, însă, deși e mai puțin știut, el poate fi folosit și pentru acoperirea teraselor, așadar pentru lucrări la exterior. Iată de ce este granitul perfect pentru terase și cum îl poți include și tu în proiectele tale de amenajare.

Avantajele granitului pentru lucrări la exterior

Granitul este un material foarte potrivit pentru lucrări la exterior, atât în variante de glafuri sau trepte, cât și pentru terase și suprafețe de podest. Ce este important de reținut este faptul că pardoselile la exterior se realizează în general din materiale prelucrate, arse, buciardate, astfel încât să nu se producă alunecarea atunci când vine vorba despre zăpadă și gheață. Firește însă, poți opta și pentru varianța lăcuită a granitului, însă acesta va trebui curățat de zăpadă. Dincolo de acest lucru, avantajele granitului la exterior sunt cu adevărat demne de luat în calcul.

Frumusețe unică

Granitul este un material versatil, cu o frumusețe naturală deosebită. Pentru că modelele sunt unice și nu pot fi reproduse, te vei putea bucura de placarea terasei tale într-un mod special, pentru care cu siguranță vei primi aprecieri. Din granit pot fi realizate cele mai frumoase pardoseli de interior și de exterior, iar dacă vrei să obții ceva cu adevărat special, atunci inspira-te de pe piatraonline.ro pentru a vedea cât de multe modele pot fi realizate dintr-un simplu material natural.

Rezistență la intemperii

Granitul este recomandat pentru lucrări de acoperire la exterior în special datorită faptului că fiind o rocă naturală, el trece indubitabil testul timpului. Rezistența la intemperii este cu adevărat ridicată, fiind un material care a fost expus timp de milioane de ani, fără a suferi modificări.

Rezistență la trafic

Mai mult decât atât, granitul se comportă foarte bine și la trafic, fiind una dintre cele mai cunoscute tipuri de pardoseli din lume. Deși se consideră în mod eronat că granitul ar avea un preț foarte mare, în realitate prețul acestuia nu face altceva decât să justifice caracteristicile de durabilitate oferite. În mare, o pardoseală de exterior rezistă pentru minim 5- 10 ani, fără probleme, fără decolorări și fără nevoia de a fi schimbată. Făcând un calcul rapid și luând în considerare și alte materiale de acoperire pentru terase, la exterior, te vei convinge de faptul că granitul își merită prețul, fiind excepțional pentru lucrările realizate.

Suprafețe ușor de curățat

Granitul, în special în varianta sa lustruită, este un material foarte ușor de curățat, care rezistă foarte bine la murdărie. Poți curăța cu ușurință suprafețele, fără a fi nevoie de eforturi speciale în acest sens.

Rezistență la raze UV

Spre deosebire de alte tipuri de pardoseli, granitul își păstrează culoarea originală chiar și în urma expunerii constante la soare, el nu se decolorează și nu își pierde din strălucire. În plus, granitul nu se zgârie și este aproape imposibil să îl spargi, astfel încât rezistența la șocuri mecanice este și ea foarte ridicată. Cu siguranță pot exista și lovituri care să prejudicieze anumite plăci, însă aceste cazuri sunt relativ rare, deoarece granitul este una dintre cele mai rezistente roci naturale din lume, fiind la bază magmă de mare adâncime, răcită, cu conținut foarte mare de silicați.

Alegerea unei pardoseli din granit pentru exterior este una dintre cele mai potrivite, deoarece îți va oferi posibilitatea de a te bucura de una dintre cele mai frumoase priveliști, dar și de suprafețe eficiente, pe care te vei putea baza de-a lungul timpului.

Sursa foto: piatraonline.ro/granit-rosa-porrino-fiamat-60-x-30-x-1-5-cm