Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Gulliver in Tara Piticilor

Detalii eveniment

Telefon
0213152377
Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
Teatrul Tandarica
Vizualizari
1769

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 2 iunie 202311:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Gulliver in Tara Piticilor


Cel mai cunoscut roman al lui Jonathan Swift - Călătoriile lui Gulliver - a fost publicat în 1726, fiind încadrat literar la categoria romane pentru copii, dar el este de fapt o satiră acerbă a societăţii engleze din acele timpuri, fiind totodată un roman modern cu tente science fiction.

Textul lui Swift critică rivalitatea partidelor politice, incapacitatea suveranului de a conduce ţara, discriminările sociale etc. Romanul, care s-a bucurat de o mare popularitate încă de la apariţie, a fost privit şi ca o parodie a genului literar de călătorie. Cartea a fost considerată o capodoperă a literaturii universale, fiind declarată printre acele cărţi indispensabile din literatura universală.

Cartea este împărţită în patru "călătorii": în ţara liliputanilor, în Brobdingnag - ţara uriaşilor, apoi în Laputa - ţara muzicii şi a matematicii şi în final, în patria houyhnhnmilor - adică a persoanelor diforme. Romanul lui Swift a fost sursă de inspiraţie pentru compozitoul german Georg Philipp Telemann, pentru cânţăreţul pop Miguel Bose, dar şi pentru mulţi regizori de film ca Aleksandr Ptushko în 1935, Peter Hunt (cu Richard Harris, în rolul principal) în 1966. S-au facut şi multe filme de animaţie, musicaluri, adaptări pentru teatru. GULLIVER LA ŢĂNDĂRICĂCălătoria în ţara piticilor este cea mai populară parte a romanului lui Swift, iar termenul de"liliputan" a intrat în vocabular, desemnând "persoane mici de statură şi delicate".

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: teatru de papusi

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/