Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Idei pentru amenajarea unei băi în stil industrial

Idei pentru amenajarea unei băi în stil industrial

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
256

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Stilul industrial în amenajările interioare presupune îmbinarea tehnologiilor moderne cu elemente arhitectonice și structurale vechi, dând naștere astfel unui decor original. Dacă ai optat pentru o locuință amenajată în stil industrial, același stil trebuie păstrat și în cazul băii, pentru a nu face notă discordantă. În acest sens avem câteva idei pe care ți le împărtășim și pe care sperăm că le vei lua în considerare.

Paletă cromatică simplă și sobră

Și în cazul băilor amenajate în stil industrial, culorile au un rol definitoriu, fiind unul din principalele elemente care trebuie luate în considerare. Predomină imaginea de vechi și de spațiu abandonat așa că în acest decor nu au ce căuta culorile calde, faianța cu motive florale și alte elemente viu colorate. În schimb, negrul, griul și albul sunt nuanțele predominante, putând fi completate cu elemente de albastru, verde sau portocaliu, însă numai în tonuri închise.

Obiecte sanitare vintage

Cu origini în anii ’40 ai secolului trecut, stilul industrial se potrivește cum nu se poate mai bine cu elementele vintage, iar acestea n-ar trebui să lipsească din decorul băii. Obiectele sanitare sunt definitorii pentru un astfel de spațiu, așa că o chiuvetă pentru baie cu un design retro sau vintage și o cadă freestanding cu picioare își pot pune decisiv amprenta asupra decorului. Și bateriile trebuie să aibă un aspect vintage, cu robinete simple și cu țevi subțiri și lungi, realizate din inox, cupru, nichel sau crom. De asemenea, țevile și conductele instalației sanitare trebuie să fie lăsate la vedere. În ceea ce privește caloriferul, modelul ideal este cel din fontă, cu aspect greoi.

Mobilier cât mai simplu

În privința mobilierului, stilul industrial se aseamănă cu minimalismul, reducându-se doar la strictul necesar. Astfel, piesa principală de mobilier ar trebui să se rezume la un dulap cât mai simplu, care poate fi înlocuit chiar cu un fișet metalic similar celor aflate în vestiarele muncitorilor. Ca spațiu pentru depozitare, mai poți folosi o ladă din lemn sau rafturi metalice suspendate. Oglinda trebuie să fie simplă, de formă pătrată sau dreptunghiulară, prinsă cu șuruburi sau agățată cu lanț într-un cui bătut deasupra chiuvetei.

Pereți cu aspect nefinisat


Aspectul pereților constituie un alt element important care definește stilul industrial, aceștia trebuind să lase impresia unui spațiu abandonat sau nefinisat. De aceea, spațiile cu cărămidă spartă, tencuială căzută și țevi care ies din pereți nu ar trebui să lipsească din decorul unei astfel de băi. Evident nu este nevoie să distrugi pereții pentru a obține un decor realist, astfel de efecte putând fi obținute cu ajutorul plăcilor de faianță cu un design special. În ceea ce privește pardoseala, aceasta poate fi placată cu gresie cu aspect nefinisat, piatră naturală sau beton. Și lemnul este un material potrivit, însă o astfel de pardoseală are nevoie de îngrijiri speciale, ținând cont de mediul umed specific băii. De asemenea, un tavan cu grinzile expuse sau cabluri atârnând în gol, face o bună impresie într-un astfel de spațiu.

Decorațiuni neconvenționale

Un ultim detaliu, dar nu mai puțin important, îl reprezintă decorațiunile, care își găsesc loc și într-un astfel de spațiu. Țevile și conductele de care am amintit joacă și un rol decorativ, ce poate fi completat cu roți dințate, mecanisme sau piese metalice montate pe pereți. Totodată, suporturile pentru săpun și hârtie igienică trebuie să fie din metal cu aspect ruginit sau din alamă. De asemenea, pereții pot fi decorați și cu un graffiti, iar pe rafturile suspendate pot fi așezate piese mecanice vechi.

Acestea au fost cele mai bune idei pe care ți le-am putut oferi, iar ție îți mai rămâne să le pui în practică și să te bucuri apoi de rezultat.

Sursa foto: unsplash.com/photos/SX7lS9IIk-E

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro