Bucuresti

Idei simple pentru a-ți ușura munca în grădină

Idei simple pentru a-ți ușura munca în grădină

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
222

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Unul dintre avantajele de a sta la casă este faptul că poți să te bucuri de grădină. Cu puțin efort și investiții mici, poți transforma un teren cu tufe și copaci sălbatici într-un colț plăcut în care să lași în urmă rutina zilnică. Tot timpul există ceva de făcut în grădina, iar pentru acele momente care preced momentele de relaxare, ți-am pregătit câteva idei simple ce-ți vor ușura munca.

O grădină organizată este o grădină fericită

Nu lăsa florile să crească acolo unde vor ele, ci creează straturi. Astfel, va fi mult mai ușor să le uzi sau să îndepărtezi buruienile. De asemenea, florile nu se vor urca una peste cealaltă și vor avea spațiul necesar pentru a se dezvolta sănătos. Când lucrezi la straturile pentru flori, grupează-le atât în funcție de rolul lor estetic pentru grădină, cât și în funcție de nevoile lor. De exemplu, poți să grupezi plantele care au nevoie de apă mai multă într-o parte a grădinii, iar florile care au nevoie de mai mult spațiu în altă parte, cu distanță mai mare între ele.

După ce răzoarele cu flori sunt în ordine, poți decora cu ghivece cu flori părțile lipsite de culoare ale grădinii. Dacă ai un leagăn sau o fântână, așează ghivecele în jurul lor, pentru un ansamblu cromatic reușit. Dacă dispunerea grădinii îți permite și ai copaci cu ramuri puternice, poți chiar să pui ghivece suspendate pe ramuri sau în locurile care le pot susține. În acest fel, grădina ta va avea răzoare organizate și ghivece așezate în punctele de interes. Udatul și îndepărtatul buruienilor se vor face ușor și rapid.

Solul sănătos îți înfrumusețează grădina

Pentru sănătatea și frumusețea florilor din grădină, solul trebuie să fie într-o stare cât mai bună. Din acest motiv, trebuie să-l hrănești cu materiale organice și să eviți îngrășămintele chimice. Poți încerca îngrășăminte organice cu acțiune întârziată, pentru a oferi nutrienții necesari plantelor tale. Prin faptul că îngrășămintele acționează pe o durată mai lungă, te vor scuti de grijile periodice de aplicare a acestora. De asemenea, poți să folosești și polimeri absorbanți pentru a hrăni rădăcinile plantelor cu apă pe o perioadă mai îndelungată.

Dacă observi că te confrunți cu probleme mai mari atunci când vine vorba de sănătatea plantelor tale, atunci e momentul pentru o analiză a solului. În funcție de pH-ul din sol și de substanțele nutritive care există deja acolo, poți să-ți faci un plan de tratare a solului.

Uneltele necesare pentru munca din grădină


Pentru a îngriji grădina așa cum trebuie ai nevoie de uneltele potrivite. Acestea îți vor ușura munca și te vor ajuta să termini treaba rapid, ordonat și în siguranță:

  • Vorbind de siguranță, trebuie să iei anumite măsuri pentru a lucra în condiții sigure în grădină. Folosește mănuși de grădinărit pentru a te proteja de zgârieturi sau înțepături. Dacă trebuie să lucrezi cu crengi mai lungi, folosește ochelari de protecție și haine durabile și rezistente.
  • Curățenia din grădină este importantă, iar iarba tunsă scurt este un plus atunci când vine vorba de o grădină frumoasă. O motocositoare îți va face munca mult mai ușoară atunci când vine vorba de tunderea ierbii.
  • Pentru a păstra sănătatea pomilor și a-i ajuta să se dezvolte frumos și sănătos, investește într-o foarfecă de pomi, ca să îndepărtezi crengile bolnave, bătrâne sau pe cele care cresc într-un unghi nedorit.
  • După ce copacii sunt tunși și iarba tăiată, e timpul să cureți grădina. Folosește găleți sau chiar și o roabă pentru a le îndepărta. Poți să te folosești și de o greblă, iar la pregătirea suprafețelor pentru noi plantări ai nevoie de o lopată, găleți pentru apă și o sapă.
  • Udatul plantelor este important pentru o grădină sănătoasă. Astfel, prezența unui furtun cu elemente de ghidaj este esențială. Cu ajutorul lui poți uda atât florile și copacii, cât și florile din ghivece.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru a-ți ușura munca în grădină. Tu ce acțiuni iei pentru a-ți face munca mai ușoară?

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/gradinarit-agricultura-iarba-2518377/