Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Imaginea Martor

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman
Vizualizari
636

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Imaginea-Martor: ateliere de arhivare performativă este un proiect de promovare, protejare și creștere a Arhivei de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român, desfășurat în perioada 15 ianuarie - 15 noiembrie 2016, parte din demersul pe termen lung al muzeului de a încuraja interacțiunea dintre public și imaginile de arhivă.

Proiectul deconstruiește ideea confrom căreia arhiva este un depozitar obiectiv al istoriei și al realității sociale. Explicând demersul prin care s-a construit Arhiva de Imagine MȚR, demonstrăm subiectivitatea inerentă oricărei construcții arhivistice. Înțelegem imaginea ca liant pentru a genera memoria socială, încurajăm vizitatorii să reflecteze asupra propriilor istorii și arhive de familie și să conștientizeze importanța păstrării, revizitării și donării fotografiilor vechi.

Proiectul este deopotrivă un demers de educație vizuală dar și de ,,dezvățare" muzeală. Ne dorim ca vizitatorii să uite că au fost instruiți că în muzee nu au voie să atingă, să întrebe, să caute, să aleagă, să contribuie. Mai mult decît muzeul, arhiva este percepută ca un spațiu eminamente închis. Arhiva de muzeu, cu atât mai mult. Proiectul explorează tensiunea dintre misiunea de conservare și cea de arătare a colecțiilor muzeale și experimentează interacțiunea dintre arhivă și artiști ca mod de cunoaștere și explorare muzeală.

CE VOM FACE ÎN PROIECT?

• O expoziție-șantier cu conținut generat de public (aprilie-iunie 2016). Un jam session curatorial în care vizitatorii sunt încurajați să-și producă propriile mini-expoziții (individuale sau de grup) sub formă de colaje, pe care apoi să le expună în spațiul special amenajat. Vizitatorii sunt invitați să se pună în pielea unui curator și să experimenteze lucrul cu imaginea veche.

• Ateliere de fotografie alternativă. Într-o vreme în care suntem din ce în ce mai îmbibați cu digital, iar a face fotografii a devenit pentru unii un fel de a doua natură, noi arătăm publicului farmecul, forța și autenticitatea practicilor vechi de producere și consum ale fotografiei analog. Ateliere despre istoria suporturilor fotografice (cu Allkimik), demonstrații de ambrotipie, proiecții de diapozitive și stereoscopie, discuții despre analog vs. digital vor provoca publicul să vadă fotografia nu numai ca pe o imagine, ci și ca pe un obiect cu materialitate și poveste.

• Performance colaborativ, coordonat de regizorul Alexandru Nagy (Teatrul Mignon, 8PT). 8 actori debutanți vor avea prilejul să producă și să joace, în 4 reprezentații, un performance inspirat de imaginile vechi din expoziția-șantier și de poveștile din spatele lor.

• Discuții libere despre/cu arhive și arhiviști. O pătrundere în culisele unei arhive de imagine, în care vom afla dificultățile, provocările și secretele lucrului cu imaginile vechi, precum și modurile în care o arhivă le poate pune în valoare.

• „Muza la muzeu”: atelier de scriere creativă cu Miruna Vlada. Ce poveste ascunde o imagine veche? Și ce poveste arată? Ce spune ea și ce ar mai putea spune? O invitație de a descoperi ce se ascunde în spatele discursului vizual al unei imagini și de a născoci, broda, crea pe marginea lui, sărind cu spontaneitate și creativitate printre genurile literare.

• Arhivarea ca poveste și joc: ateliere de creativitate pentru copii și adolescenți.

• Tururi ghidate ale Arhivei de Imagine. Cum sunt ordonate, îngrijite, cercetate și valorificate imaginile dintr-o arhivă? Ce presupune lucrul de zi cu zi într-un astfel de spațiu? De ce purtăm mănuși de protecție? Cum arată, cum miroase un registru vechi de 100 de ani? Ce sunt acarienii? Care sunt dificultățile și provocările meseriei? Care sunt tensiunile dintre a ascunde și a arăta? Care e povestea constituirii Arhivei de Imagine MȚR și cum se leagă ea de istoria lungă și controversată a muzeului?

• Jurnalul de proiect. Însemnări, impresii, povești, idei, observații, picanterii se vor strânge de-a lungul celor 3 luni de expoziție-șantier și se vor publica la finalul proiectului (noiembrie 2016) într-o formă inedită.

Parteneri: Teatrul Mignon, 8PT (Performance Theatre), Turnul Croitorilor - Centrul de Cultură Urbană Cluj, Allkimik, CESI - Centrul de Excelență în Studiul Imaginii.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro