Bucuresti

Îmbunătățirea performanței sexuale la bărbați: 6 soluții

Îmbunătățirea performanței sexuale la bărbați: 6 soluții

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
246

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sexualitatea este o parte importantă a vieții ce contribuie la menținerea atât a sănătății fizice, cât și a celei mentale. Disfuncția erectilă este cea mai frecventă disfuncție sexuală întâlnită la bărbați și reprezintă incapacitatea de a atinge sau de a menține erecția suficient timp pentru a permite un act sexual satisfăcător. Citește în continuare și află ce metode există pentru îmbunătățirea performanței sexuale la bărbați.

Activitatea fizică

Erecția este un proces hemodinamic, iar funcția vasculară este un factor determinant. Activitatea fizică este factorul comportamental cel mai puternic corelat cu funcția erectilă fiind un promotor al sănătății vasculare. Studiile efectuate până în prezent au concluzionat că activitatea fizică este o intervenție eficientă, neinvazivă și nefarmacologică utilă în gestionarea disfuncției erectile. Intervalele de intensitate moderată sau crescută reprezintă elementul cheie al eficienței acestei intervenții în managementul disfuncției erectile.

Stilul de viață


Fumatul, consumul excesiv de alcool, dieta nesănătoasă și odihna necorespunzătoare sunt factori favorizanți ai disfuncției erectile. Adoptarea unui stil de viață sănătos contribuie la gestionarea factorilor de risc cardiovasculari cu ameliorarea funcției erectile. Dacă te confrunți cu astfel de probleme, ia în considerare câteva schimbări alte stilului de viață precum: renunțatul la fumat, limitarea consumului de alcool, implementarea unor măsuri de igienă a somnului și creșterea calității nutritive a alimentelor consumate.

Suplimentele alimentare

Afrodiziacele sunt substanțe sau alimente care stimulează dorința sexuală, crescând plăcerea și performanța. De-a lungul timpului au fost studiate o serie de plante care conțin substanțe afrodiziace, iar unele dintre ele sunt incluse în suplimente alimentare, având rolul de a susține funcția erectilă. De asemenea, le poți integra în dieta zilnică, în preparate alimentare. Printre plantele ce conțin compuși afrodiziaci se numără:

  • Nucșoara (Myristica fragrans);
  • Șofranul (Crocus sativus);
  • Curmalul (Phoenix dactylifera);
  • Maca sau Ginsengul peruvian (Lepidium meyenii);
  • Ginsengul asiatic (Panax ginseng);
  • Yohimbe (Pausinystalia yohimbe), etc.

Terapia cognitiv-comportamentală

Stresul, anxietatea, depresia și alți factori psiho-sociali pot contribui la apariția disfuncției erectile. Identificarea și gestionarea acestor factori prin terapie cognitiv-comportamentală combinată cu diferite tehnici de relaxare (de exemplu yoga) sunt utile în tratamentul disfuncției erectile.

Tratamentul farmacologic

Disfuncția erectilă poate apărea ca urmare a unor patologii cardiovasculare, hormonale sau metabolice. Din acest motiv este important să te adresezi unui medic pentru o identificare corespunzătoare a factorului cauzator. Tratamentul disfuncției erectile se va adresa în acest caz factorului cauzator. Suplimentar, medicul îți poate prescrie medicamente care să amelioreze simptomele disfuncției erectile.

Intervenția chirurgicală

În cazul în care abordările igieno-dietetice și farmacologice nu funcționează, se poate apela și la intervenții chirurgicale pentru tratamentul disfuncției erectile. Cele mai frecvente abordări sunt reprezentate de chirurgia vasculară menită să refacă fluxul sangvin la nivelul penisului sau inserarea unor implanturi. Chiar și în absența disfuncției erectile, operația de mărire a penisului poate reprezenta o soluție de îmbunătățirea a performanței sexuale.

În concluzie, îmbunătățirea performanței sexuale la bărbați este posibilă printr-o serie de metode ce variază de la adoptarea unui stil de viață sănătos și administrarea de tratamente farmacologice sau suplimente alimentare până la intervenții chirurgicale.

Surse informative
Gerbild, Helle, et al. “Physical Activity to Improve Erectile Function: A Systematic Review of Intervention Studies.” Sexual Medicine, vol. 6, no. 2, 2018, pp. 75–89., doi:10.1016/j.esxm.2018.02.001.
Ali, Javed, et al. “Exploring Scientifically Proven Herbal Aphrodisiacs.” Pharmacognosy Reviews, vol. 7, no. 1, 2013, p. 1., doi:10.4103/0973-7847.112832.
“Everything You Need to Know About Erectile Dysfunction.” Edited by Alana Biggers, Healthline, 23 Dec. 2019, healthline.com/health/erectile-dysfunction.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-gray-shirt-sitting-beside-man-7556600/