Bucuresti

Implanturi dentare

Implanturi dentare

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
1207

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Implanturi dentare

Exista mai multi factori care pot duce la pierederea osoasa, iar lipsa unuia sau a mai multor dinti este printre principalele cauze. Succesul pe termen lung al implantului este dat de conditiile existente in momentul inserarii lui si de dexteritatea medicului chirurg. Dar primul, si cel mai important pas, este planificarea interventiei de implantologie.

Rolul unui implant dentar este atat de natura estetica, cat si functionala. Inserarea unui implant dentar intr-ul loc unde s-a pierdut un dinte reprezinta un beneficiu pentru os, pastrandu-se astfel dimensiunea verticala a osului. Dar fiecare caz este unic si trebuie tratat ca atare.

Un alt aspect extrem de important al planificarii este documentarea cazului. Primul pas de documentare este efectuarea unei radiografii panoramice digitale pentru studierea in ansamblu a danturii, a elementelor maxilo-faciale si pentru studierea dimensinunii verticale a osului.

Dar pentru a putea observa si densitatea osului se recomanda realizarea unui CBCT, care ofera o viziune 3D a danturii. CBCT-ul nu prezinta distorsiuni si poate oferi masuratori exacte referitoare la grosimea, inaltimea sau latimea osului. Aceste informatii sunt esentiale pentru o pozitionare corecta a implanturilor dentare, iar ele nu pot fi accesate prin intermediul radiografiilor panoramice

Deoarece fiecare caz este unic, foarte important pentru medic este stabilirea densitatii osului, fapt ce il ajuta sa decida implantul portivit si tehnica chirurgicala optima.

Avantajele CBCT-ului sunt si instrumetele de masurare, dar si posibilitatea de simulare a plasarii implanturilor dentare, reducand astfel la minim riscul unei erori chirurgicale.

O alta tehnica de inserarea a implanturilor dentare, care ofera o mare precizie a procedurii, este ghidul chirurgical. Ghidul chirurgical este o solutie digitala pentru implantologie, care si-a dovedit eficacitatea si performanta inca de la inceput.

Ghidul chirurgical se foloseste in stabilirea cu exactitate a tuturor detaliilor legate de implantul dentar care urmeaza a fi inserat, cum ar locul sau inclinatia. Datorita preciziei din timpul interventiei, perioada de vindecare post operatorie se poate reduce chiar la jumatate.

Prin intermediul folosirii ghidului chirurgical se asigura o pozitionare exacta a implanturilor dentare si o planificare in detaliu a intregii interventii, permitand astfel o estimare de costuri mai precisa inca de la inceput si rezultate mai sigure.

O buna planificare este direct proportionala cu reusita interventiei iar cu cat este mai bine documentat un caz, cu atat este mai ridicata rata de succes

Articol oferit de: Clinica Stomatologica Dentcof

Filtre

Tip: Operatii