Bucuresti

În cât timp poate deveni un copil bilingv?

În cât timp poate deveni un copil bilingv?

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
Target Web
Vizualizari
75

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mulți părinți așteaptă cu nerăbdare momentul în care pot spune că au un copil bilingv, mai ales dacă au investit în învățarea limbii engleze. Cât timp i-a luat să devină bilingv? Cum poți afirma cu certitudine că cel mic stăpânește limba engleză la un nivel nativ?

Fără a încerca să năruim vise sau așteptări, este important să spunem că șansele ca un copil (sau adult) să atingă nivelul unui vorbitor nativ de limba engleză sunt destul de mici. Cu toate acestea, nu este imposibil. Dacă ai ales să îți trimiți copilul la un curs de limba engleză, atunci poți considera că primul pas (și poate cel mai important) a fost deja făcut. Cu toate acestea, a deveni bilingv în scurt timp este adesea un vis irealizabil. Contrar promisiunilor adesea întâlnite pe Internet, nimeni nu va putea aprofunda o limbă străină în doar câteva săptămâni sau luni.

A fi bilingv vs. fluent, care este diferența?

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă cu adevărat cuvântul bilingv? Conform dicționarului, o persoană bilingvă, în sensul cel mai larg, poate comunica în cel puțin două limbi, fie în formă activă, fie în formă pasivă. Termenul "fluent" se aplică persoanelor care sunt capabile să comunice în ambele limbi, chiar și în mod inegal și cu mici erori. Lingviștii explică faptul că bilingvii "adevărați" sunt la fel de capabili să se exprime într-o limbă și în cealaltă și au cunoștințe identice în ambele limbi.

Din păcate, deseori supraestimam nivelul de cunoaștere pe care îl avem noi sau copiii noștri. Ceea ce noi considerăm a fi un nivel bilingv este de fapt un nivel fluent sau chiar intermediar. Dacă copilul tău vorbește fluent limba engleză, atunci realizarea acestuia este demnă de laude. Și este cu siguranță un avantaj uriaș față de alți copii. Cu toate acestea, o engleză fluentă nu este sinonimă cu perfecțiunea. Înseamnă însă că poate să converseze, să scrie, să citească și să se uite la televizor în limba engleză fără nicio dificultate.

Dacă micuțul tău încă nu a ajuns în punctul în care să stăpânească limba engleză la un nivel avansat, atunci poți apela la cursurile de limbi străine oferite decentrul lingvistic Twinkle Star. Programa abordată pe durata cursului permite participarea la examenele Cambridge, centrul Twinkle Star fiind acreditat pentru organizarea și susținerea testărilor. În acest fel, copiii nu doar că vor învăța limba, dar vor primi și o diplomă recunoscută la nivel internațional care confirmă nivelul de cunoștințe.

Ce presupune nivelul bilingv?

Copilul bilingv este capabil să se exprime ca un vorbitor nativ de limba engleză, ca și cum engleza ar fi limba sa maternă. Cel mai adesea, pentru a ajunge la acest nivel, cursantul ar trebui să trăiască într-o țară vorbitoare de limba engleză timp de mai mulți ani sau să aibă cel puțin un părinte vorbitor de limba engleză. Acesta înțelege și folosește expresiile idiomatice tipice limbii. Accentul și pronunția sunt apropiate de cele ale unui vorbitor nativ. Și, în ciuda vitezei conversației, nu are nicio dificultate de înțelegere. Veștile sunt totuși bune. Cu cât un copil învață mai devreme limba engleză, cu atât mai repede va atinge un nivel avansat, cât mai aproape de cel bilingv.

Examenele Cambridge și importanța unei certificări internaționale

Toate examenele de limba engleză sunt importante pentru a-i ajuta pe copii să-și îmbunătățească și să obțină o certificarea a nivelului de cunoaștere a limbii engleze, dar examenele Cambridge sunt recunoscute în întreaga lume și, mai ales, sunt recunoscute de majoritatea universităților și instituțiilor academice europene.

Aceste examene îi vor ajuta pe copii să folosească engleza de zi cu zi, indiferent de situație. Majoritatea studenților dau examenele din următoarele motive:
  • Locul de muncă și pentru a progresa mai repede în carieră. S-a dovedit că deținerea unei certificări de limba engleză de nivel FCE, CAE sau CPE, crește semnificativ șansele de a obține un loc de muncă cu un nivel superior de salarizare
  • Examenele Cambridge English sunt concepute pentru a acoperi toate aspectele limbii engleze: scris, vorbit, ascultat și citit
  • Cursanții pot progresa de la FCE până la CPE, care este cel mai înalt nivel, proficiency English. Acest nivel îi plasează în categoria vorbitorilor nativi de limba engleză.

Examenele pot fi susținute în România, în cadrul centrelor lingvistice Twinkle Star. Mai multe detalii petwinklestar.ro